Vágólapra másolva!
Nehéz és könnyű ellenfeleket egyaránt kaptak a férfikézilabda Bajnokok Ligája és EHF-kupa nyolcaddöntőjében érdekelt magyar csapatok a keddi bécsi sorsoláson.

A BL-ben a Fotex KC Veszprém az ukrán Zaporozsjével, a Pick Szeged pedig a címvédő szlovén Celjével csatázik. Mivel mindkét magyar gárda csoportgyőztes volt, ezért a visszavágón lesz házigazda.

Zdravko Zovko, a veszprémiek világhírű horvát mestere kijelentette: nem sok információval rendelkezik az ukránokról, de nem lehetnek rosszak, ha a második helyet érték el a csoportban. "Mivel jó barátaimat, az RK Zagrebet előzték meg, ezért hamarosan többet tudok róluk. Célunk a továbbjutás, és erre reális esély van. Fontos, hogy már az első mérkőzésen bebizonyítsuk, jobbak vagyunk, de ez biztos nem lesz könnyű."

Lele Ambrus, a szegedi klub sportigazgatója, mihelyt megtudta, ki a rivális, felhördült: "Szerettük volna elkerülni a Celjét! Az előző kiírásban is az aktuális címvédővel kerültünk szembe, és akkor a Montpellier-t búcsúztattuk. A szlovén gárda nagyon erős, otthon kimondottan veszélyes. Igaz, nyáron több játékos is távozott, de így is nehéz erőpróba előtt állunk."

A Celjével és a Veszprémmel kapcsolatos, hogy két klasszisa, Szarhej Rutenka, illetve Perez Carlos egyformán 52 találattal vezeti a BL góllövő listáját a csoportkör után. A veszprémi Kiril Lazarov a negyedik 42 góllal, eggyel előzi meg a Barcelona magyar átlövőjét, Nagy Lászlót.

Az EHF-kupában a Dunaferr a lengyel Slask Wroclaw ellen lép pályára, a második ütközetet rendezik Dunaújvárosban. "Jó a sorsolásunk. Kaphattunk volna német élcsapatot is, s az ellen fiatal együttesemnek nem sok esélye lett volna. Óvatosan, a lengyeleket nem lebecsülve mondom, továbbjuthatunk a legjobb nyolc közé" - nyilatkozta Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője.

A mérkőzéseket december 4-én vagy 5-én, a visszavágókat pedig egy héttel később játsszák.

A BL- párosítások:
Celje Pivovarna Lasko (szlovén) - PICK SZEGED
ZTR Zaporozsje (ukrán) - FOTEX KV VESZPRÉM
Kolding KIF (dán) - Montpellier HB (francia)
Tatran Presov (szlovák) - THW Kiel (német)
TBV Lemgo (német) - Csehovszkij Medvegyi (orosz)
IK Sävehof (svéd) - SG Flensburg-Handewitt (német)
GOG Gudme (dán) - B.M. Ciudad Real (spanyol)
FC Barcelona (spanyol) - Portland San Antonio (spanyol)

Az EHF-kupa párosítása:
Slask Wroclaw (lengyel) - DUNAFERR
Granollers (spanyol) - Cakovec (horvát)
Gummersbach (német) - Dunkerque (francia)
Dinamo Bucuresti (román) - Skövde (svéd)
Drammen HK (norvég) - Dinamo Asztrahán (orosz)
SC Magdeburg (német) - Drustvo Termo (szlovén)
Secchia (olasz) - Bregenz (osztrák)
Subotica (szerb-montenegrói) - Tusem Essen (német)