Vágólapra másolva!
Sanja Jovovic sérülés, Maja Savic és Bojana Petrovic a komolytalan helyzetre hivatkozva lemondta a szereplést, így a szerb nőikézilabda-válogatott három dániai klasszisa nélkül vág neki a december 9-én rajtoló magyarországi Európa-bajnokságnak. Dániában is akad probléma, Katrine Fruelund után Trine Jensen és Julie Transel is kidőlt a sorból.

Nem csitultak el a zajok a szerb nőikézilabda-válogatott Európa-bajnoki felkészülése kapcsán. Nagy nehézségek árán sikerült ugyan kapitányt választani Mile Isakovic személyében, a kerethirdetés annyira elhúzódott, hogy a szerb szövetség heves bocsánatkérések közepette lemondta a részvételt a hétvégi, dániai e-Boks Challenge elnevezésű négyes tornán.

A dán szövetség a német, francia, dán trió mellé próbál egy beugrót találni, ha nem sikerül, akkor minden bizonnyal hármas viadallá redukálódik a komoly hagyományokkal bíró torna.

Ami sokkal rosszabb hír a szerbeknek, a legnagyobb klasszisok közül hárman már lemondták a szereplést. Az Ikastban szereplő Sanja Jovovic részéről ez még érthető is lenne, a játékos ugyanis térdműtétje után még lábadozik, ám a Slagelse két klasszisa, Maja Savic, illetve Boana Petrovic úgy véli, ilyen komolytalanul nem lehet nekiindulni egy világversenynek.

(Dániai pletykák szerint ugyan Anja Andersen keze is benne van a dologban, a dán tréner ugyanis szívesen lett volna szerb kapitány, s nem is elképzelhetetlen, hogy a kontinensviadal után átveszi a szakmai munka irányítását, addig viszont "keresztbe tesz" a délszláv válogatottnak.)

"Ujjtörésem után még nem gyógyultam meg teljesen, így nem vállalom a kockázatot, hogy komolyabban rásérüljek, s nem akarom klubedzőm, Anja Andersen bizalmát sem eljátszani. Komolytalanul kezdődött az egész felkészülés, így nem lehet nekivágni egy Európa-bajnokságnak" - nyilatkozta a podgoricai Pobjedának Maja Savic.

"A kudarccal záródott, tavalyi, horvátországi világbajnokság után úgy nyilatkoztam, az Eb-ig még gondolkodom, vállalom-e a szereplést. Sajnos az eltelt egy év alatt semmi sem változott meg, sikert ilyen körülmények között lehetetlen elérni. Az Európa-bajnokság jó esélyt jelent a fiataloknak" - vélte Bojana Petrovic.

A lap úgy tudja, egyelőre még a kapitány, Mile Isakovic sem tudja, hol és mikor kezdődik meg a közös munka, a felkészülés és edzőtáborozás anyagi konzekvenciáiról ugyanis még nem született döntés.

a szerb válogatott kerete
kapusok: Sladjana Djeric, Mirjana Milenkovic (mindkettő K. Milos), Jelena Savkovic (DIN), Ana Vojcic (Ikast, dán)
mezőnyjátékosok: Svetlana Ognjenovic, Jelena Nisavic, Ana Milovanovic, Ivana Milosevic (mind K. Milos), Katarina Bulatovic, Suzana Chubela, Maja Lojpur (mind Humel), Ana Radovic, Jelena Popovic (mindkettő Medicinar), Ana Batinic (Ikast, dán), Tanja Milanovic (Randers, dán), Marina Rokic (DIN), Adrijana Budimir (Podravka, horvát), Ana Djokic (Győri Graboplast ETO)

Pincési László