Vágólapra másolva!
Három héttel a magyarországi nőikézilabda-Eb nyitánya előtt kezdte meg a közös felkészülést a spanyol nemzeti csapat, amely Canet d`En Berenguerben (azaz Valenciában) tartotta első edzéseit. A szakvezetés célja összekovácsolni az együttest, amelybe az olimpia után több fiatal is meghívást kapott: legalább nyolc-kilenc új játékos mutatkozhat majd be a kontinensviadalon. Kimaradt a keretből az a Montse Puche, aki tavaly Radulovics mögött a második helyen végzett a világ legjobbja választáson.

Az új kapitány, Miguel Angel Florido az athéni játékokat követően a csapatban csupán Elizabeth Lópezt, Maruja Sánchezt, Noelia Oncinát, Susana Pareját, Soraya Garcíát, Marta Manguét, Isabel Ortunót és Patricia Alonsót tartotta meg, míg Cristina Gómez és Montse Puche, aki vállalta volna ugyan az Eb-szereplést, kikerült az együttesből

Nehezíti Florido dolgát, hogy a spanyol ABF-liga (azaz a női bajnokság) csupán november 27-én zárul, azaz a komoly munkára mindössze 11 napja marad az Európa-bajnokság előtt.

A gárda egy hete egy közös edzőtábor során két élvonalbeli együttessel már megmérkőzött, s kiderült, ez a csapat még messze jár az olimpiai hatodik csapat teljesítményétől: az Astroc Sagunto elleni 29-23-as siker mellett ugyanis a válogatott nem boldogult a Cementos La Unión Ribarroja gárdájával (26-26).

Ahogy Florido kapitány a spanyol lapoknak elemezte, a védekezéssel nincs is különösebb probléma, ám a támadásvariációk és a hatékonyság még messze van a kívánt szinttől. A tréner különösen elégedett volt a dániai Viborgban szereplő Isabel Ortuno játékával, ám a sérült Susana Fraile szerepkörét egyelőre sem Nely Alberto, sem Gemma Lujan nem tudta átvenni

Ugyanez a helyzet a beállós poszton is, ahol a veterán Cristina Gómezt (aki egyébként éppen az Astroc Saguntót erősíti) sem Verónica Cuadrado, sem Begona Fernández nem tudta megfelelően pótolni. A csapat irányítása ráadásul egy 19 éves tehetségre, Macarena Aguilarra vár - hacsak nem kap mégiscsak meghívást Montse Puche.

A csapat legközelebb november 28-án, a madridi Hotel Plaza de Santiagóban találkozik, s néhány napos tréning után december másodikán utazik el a párizsi négyes tornára, ahol a házigazda Franciaország mellett Norvégia és Hollandia lesz az ellenfele. A gárda december 8-án a francia fővárosból érkezik majd Budapestre, s onnan Debrecenbe, az A csoport mérkőzéseinek színhelyére.

a spanyol keret
kapusok: Elisabet Lopez Valledor (BM. Mar Sagunto), Maruja Sanchez, Aitziber Elejaga (mindkettő Elda Prestigio)
mezőnyjátékosok: Noelia Oncina Moreno, Rocio Guerola Galera, Veronica Cuadrado Dehesa, Marta Mangue Gonzalez, Macarena Aguilar Diaz (mind BM Mar Sagunto), Susana Pareja Ibarra, Nely Carla Francisca Alberto, Patricia Alonso Jimenez (mind Cementos la Union), Gemma Lujan Suarez, Davinia Lopez Hernandez (mindkettő BM. Rocasa), Beatriz Morales Tendero (Elda Prestigio), Begona Fernandez Molinos (Itxaco), Soraya Garcia Leite (Vicar Goya Almeria), Isabel Ortuno Torrico (Viborg, dán)

a felkészülési mérkőzések eredményei
Spanyolország - Astroc Sagunto 29-24 (10-11)
a válogatott gólszerzői:
Ortuno 9/2, Davinia López 4, Mangué 3, Pareja 2, Cuadrado 2, Aguilar 2, Alonso 2/2, Morales 1, Oncina 1, Fernández 1, Guerola 1, García 1,

Spanyolország - Cementos La Unión Ribarroja 26-26 (12-14)
a válogatott gólszerzői:
Ortuno 4, Aguilar 4, Guerola 4, Alonso 3/1, Pareja 2, Luján 2/1, Oncina 2, Morales 1, Davinia López 1, Cuadrado 1, Fernández 1, García 1.

Pincési László

Lemondott a spanyol szövetségi kapitány/sport/csapat/kezilabda/20040922visszavonult.html?pIdx=2