Vágólapra másolva!
A Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapata hazai pályán magabiztosan nyert a szerb-montenegrói Vojvodina ellen az Euroliga 5. fordulójában. A BSE az Európa-kupában szintén otthon fogadta a német Wasserburgot, és ugyancsak simán diadalmaskodott, a ZTE-Zala Volán viszont vereséget szenvedett a német Saarlouis vendégeként.

Euroliga, 5. forduló, C csoport:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Vojvodina (szerb-montenegrói) 83-62 (19-18, 21-12, 27-20, 16-12)
Szolnok, 500 néző
v: Poljansek (szlovén), Jovanic (bosnyák)
pontszerzők: Farmer 23/3, Papp 22, Volnaja 21, Farkas 6, Horti 5, Fürész 4, Englert 2, illetve Eric 18/9, M. Dabovic 18/9, Milovanovic 10, Zinic 7, Dojcinovic 3, Szemerédi 3/3, Pesovic 2, Grubor 1

Az eddig nyeretlen Vojvodina és a két vereséggel és egy győzelemmel álló szolnokiak összecsapását szerény érdeklődés kísérte. Az első negyedben még fej fej mellett haladtak a felek, ám a folytatásban egy 13-0-s rohammal eltávolodtak riválisuktól a szolnokiak és ez - ahogy később kiderült - döntőnek bizonyult.

A szünet után olykor könnyelműsködött a hazai együttes, ám biztos vezetését nem fenyegette veszély. Később is csak a különbség volt kérdéses, a házigazdák közepes játékkal is magabiztos győzelmet arattak és ezzel élnek továbbjutási reményeik.

Egy hét múlva a lengyelországi Gdyniában lép pályára a szolnoki csapat, amelynek várhatóan nehéz dolga lesz az Euroliga előző kiírásában második vendéglátókkal szemben.