Vágólapra másolva!
Faragó Tamás, a nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a hétfőn kezdődő felkészülésnek húszfős kerettel vág neki, amelyben nyolcan maradtak az athéni olimpián hatodikként végzett együttesből.

A névsort ismertetve a szakember elmondta, hogy a társulat december 27. és 31. közötti margitszigeti edzőtáborral búcsúzik az óévtől, s kezdi meg egyszersmind a munkát a jövő esztendei feladatokra. Fogós leckék sora vár a lányokra, hiszen márciusban már a madridi vb-selejtezőn kell kiharcolni a továbbjutást, utána a Világliga-sorozat meccsei következnek, majd július második felében a világbajnokság Montrealban.

Az új, alaposan megfiatalodott nemzeti csapatban változatlanul helye van a női póló világszerte elismert képviselőjének, a jelenleg Olaszországban légióskodó csapatkapitánynak, Stieber Mercedesnek, aki már a nyolcvanas évek végén, nagyon fiatalon tagja lett a válogatottnak, s azóta is kulcsembere a gárdának. Az athéni ötkarikás különítményből megmaradt két további olasz vendégmunkás, Drávucz Rita és Pelle Anikó, s a folytonosságot, egyben a szakmai tapasztalatot képviseli a görög fővárosban szintén szerepelt kapus Tóth II Andrea, továbbá Györe Anett, Kisteleki Dóra, Szremkó Krisztina és Zantleitner Krisztina.

Az újoncok zömét a nemrég verbuválódott Domino-BHSE adja, a Honvéd női klubcsapatából többen is a még nagyon tinédzser korosztályt reprezentálják, de ifjú szentesi és egri hölgypólósok ugyancsak tagjai Faragó Tamás húszas keretének, amelyet a vb közeledtével szűkít majd le a kapitány.

A válogatott névsora:
kapusok: Horváth Patrícia, Tóth II Andrea, Serfőző Krisztina
mezőnyjátékosok: Benkő Tímea, Drávucz Rita, Györe Anett, Győri Eszter, Hőnig Ágnes, Ipacs Barbara, Kisteleki Dóra, Molnár Anett, Pelle Anikó, Stieber Mercedes, Szabolcsi Dóra, Szremkó Krisztina, Tomaskovics Eszter, Tóth I Andrea, Tóth Ildikó, Tóth Lilla, Zantleitner Krisztina.