Vágólapra másolva!
A szegedi sportcsarnokban teltház előtt rendezték meg az első kézilabdagálát, ahol a sportág jelenkori, valamint a közelmúlt legnagyobb csillagai léptek parkettre. A főmérkőzés, a Királyok Ászok elleni csatája 34-34-es döntetlennel zárult.

Először a hölgyek nosztalgia-mérkőzésére került sor, ahol az Aranyos Angyalok és a Trükkös Tündérek csapata mérte össze tudását. A két együttesben olyan játékosokat ünnepelhetett a közönség, mint Rácz Mariann, Meksz Anikó, Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix, Gódorné Nagy Mariann, Virincsik Anasztázia, vagy Pádár Ildikó. A találkozót a fehér mezben játszó Angyalok nyerték egy góllal.

Ezt követően az "öregfiúk" gálája következett, ahol főként a nyolcvanas évek legjobbjait követhették figyelemmel a nézők, hiszen ebben az időszakban a sportág olyan sikereket könyvelhetett el, mint a Honvéd 1982-es BEK-győzelme, a válogatott 1986-os világbajnoki ezüstérme, vagy az 1988-as szöuli olimpián szerzett negyedik helye.

A találkozót - melyet a Csibészek csapata fölényesen nyert meg az Öreg Rókákkal szemben - az év kézilabdázóinak járó díjak átadásai követték: a junioroknál Tápai Szabina (Cornex-Alcoa), és Gulyás Attila (Fotex Veszprém), míg a "nagyoknál" Pálinger Katalin (Dunaferr) és Perez Carlos (Fotex Veszprém) kapta az elismerést.

Végezetül a még aktív játékosok vegyes All Star-összecsapására került sor. A keret több mint 35 ezer szurkoló szavazata alapján készült el, majd a két csapat kapitánya, Ferling Bernadett (Ászok) és Pásztor István (Királyok) választásával összeállt a végleges felállás.

Jobban kezdte a mérkőzést a Kiss Szilárd irányította Ászok gárdája, de a Sklaiczki László nevével fémjelzett Királyok remekül alkalmazták azt az ideiglenesen bevezetett szabályt, hogy a kínai figurából szerzett gól kettőt ér, és rövid időn belül átvették a vezetést.

A két csapat végül azonban nem bírt egymással, így egy gálához illő döntetlennel zárult a találkozó. Persze ezen az estén természetesen nem az eredményre helyezték a hangsúlyt a csapatok, hanem a szórakoztatásra, a lelkes publikum ennek köszönhetően számos szemet gyönyörködtető megoldásnak, és - ami talán a legfontosabb - gólnak lehetett tanúja.

eredmények
női nosztalgiamérkőzés:
Aranyos Angyalok - Trükkös Tündérek 13-12 (7-7)
gól:
Angyal 4, Horváth I. 2, Takács 2, Fiedler, Gódorné, Kántor, Mátéfi, Tóth-Harsányi, illetve Kovács É. 3, Kiss É. 2, Major 2, Erdős, Horváth K., Jeddi, Pádár, Simics

férfi nosztalgiamérkőzés:
Régi Csibészek-Öreg Rókák 18-13 (9-6)
gól:
Sibalin 5, Gyurka 4, Marosi 4, Horváth A. 2, Iváncsik M. 2, Vass K., illetve Borsos 3, Kovács P. 3, Lele 2, Szabó L. 2, Bíró, Kovács M., Putics

All Star-mérkőzés:
Királyok - Ászok 34-34 (16-12)
gól:
Zsigmond 5, Kulcsár 3, Kirsner 3, Pásztor 3, Tóth T. 3, Berta 2, Mravikova 2, Pigniczki 2, Radulovics 2, Kotormán, illetve Lovász 7, Iváncsik G. 5, Császár 3, Ferling 3, Harsányi 3, Németh H. 2, Nagy I. 2, Rosta, Puljezevics, Uhrakova.