Vágólapra másolva!
Az európai élvonalba tartozó hat klubcsapat részvételével rendezik meg péntektől vasárnapig a Hajós Alfréd uszodában a 2005 Sziget Grand Prix elnevezésű nemzetközi férfivízilabda-tornát, amely a nyitányát jelenti az idén 120 éves Újpesti Torna Egyletet köszöntő ünnepi sportesemény-sorozatnak.

A külföldet a nemrég LEN-kupát nyert spanyol Barceloneta, a hovatovább örökös német bajnok, berlini Spandau és a már megannyi nemzetközi trófeát begyűjtött szerb élcsapat, a belgrádi Partizan képviseli, míg a magyar pólóelit reprezentánsaként - a házigazda Újpest mellett - az őszi bajnoki dobogón második, illetve harmadik helyet elfoglaló Vasas és Eger száll vízbe a körmérkőzéses tornán.

Sági Gábor, az UTE-VB Leasing szakosztály-elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a tavaly az utánpótláskorúak részvételével lebonyolított torna sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy a jeles ünnep esztendejében kiváló felnőtt csapatokkal rendezik meg a Sziget GP-t, amelynek programjában négy hazai élvonalbeli együttes közreműködésével női torna is helyet kapott.

Petrovics Mátyás, az ob I-es rájátszásba készülő lila-fehér gárda vezetőedzője azt emelte ki, hogy számukra az első osztályú bajnokság egy héttel később folytatódó pontvadászatára ideális felkészülési lehetőség a hétvégi nemzetközi megméretés, amelyen a végső helyezésnél is fontosabb a tapasztalatszerzés. Öt jó meccset akarnak játszani, s persze, ha lehet, azért mindegyiket meg is nyerni, még ha ez egyáltalán nem ígérkezik is egyszerű feladatnak.

Őze István, az UTE klubigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, hogy a válogatottban is megfordult, amúgy jelenleg sérült, 17 éves Varga Dénest december 31-ig szerződés kötötte az Újpesthez. Ám az időközben a Vasasnál felbukkanó pólós egy sajtótájékoztatón - még UTE-játékosként - a piros-kék pólósok szerelésében fényképezkedett az angyalföldi csapattal, amivel az újpesti vezetők megítélése szerint kárt okozott a lila-fehér klubnak, ezért fegyelmit kezdeményeztek ellene a szövetségnél. Őze István közlése szerint Martin György szövetségi elnök már elrendelte az eljárás lefolytatását.

A Sziget Grand Prix programja:
január 7., péntek:
UTE-VB Leasing - Barceloneta (spanyol) (10.30)
TEVA-VasasPlaket - Spandau 04 (német) (11.45)
Brendon-ZF-Eger - Barceloneta (17)
Spandau 04 - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) (18.15)
UTE-VB Leasing - TEVA-VasasPlaket (19.30)

január 8., szombat:
UTE-VB Leasing - Spandau 04 (10.30)
Barceloneta - Partizan Beograd (11.45)
TEVA-VasasPlaket - Brendon-ZF-Eger (13)
Barceloneta - Spandau 04 (16.45)
UTE-VB Leasing - Brendon-ZF-Eger (18)
TEVA-VasasPlaket - Partizan Beograd (19.15)

január 9., vasárnap:
TEVA-VasasPlaket - Barceloneta (9.30)
Brendon-ZF-Eger - Partizan Beograd (10.45)
Brendon-ZF-Eger - Spandau 04 (14.30)
UTE-VB Leasing - Partizan Beograd (15.45)