Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően győzelemmel kezdte a székesfehérvári Kontinentális-kupa négyes döntőjét a Dinamo Moszkva és a Zvolen jégkorongcsapata. Az orosz együttes 25. percig nem bírt a házigazda Alba Volán-FeVitával, majd nyolcat rámolt be a magyar gárdának, míg a szlovákok 6-1-re verték az olasz Milano Viperst.

CIB Lízing Kontinentális-kupa, négyes döntő, 1. forduló
Alba Volán-FeVita - Dinamo Moszkva (orosz) 0-8 (0-0, 0-4, 0-8)
gól:
Babenko (25.), Vorobjov (25., 48.), Tyerescsenkov (38., 53.), Szavcsenkov (39.), Sahrajcsuk (44.), Afinogenov (45.)

"Elsősorban az a fontos, hogy a meccs végén jobbak legyünk, mint a kezdés előtt" - nyilatkozat a találkozó előtt Pat Cortina, az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának szakvezetője, aki viccesen azt is megjegyezte: akkor lehet esély a Dinamo Moszkva ellen, ha az orosz együttes élete legrosszabb teljesítményét nyújtja.

A Kontinentális-kupa nyitányán a magyar együttes számára a legkeményebb ellenfél jutott, az NHL-klasszisok egész sorát felvonultató gárda fellépése pazar hokicsemegét ígért. Aztán 25 percen keresztül a Volánban lehetett gyönyörködni, a magyar együttes cseppet sem illetődött meg a nagy nevektől.

A 2. percben Csibi távoli lövéssel kínálta meg Jeremenko kapust, majd kisebb emberelőnyös kavalkád következett, amelyben mindkét oldal kipróbálhatta, mire képes több, illetve kevesebb játékossal, mint ellenfele.

Ugyan korongbiztosabbnak tűnt az orosz gárda, ám a fehérváriak így is többször kerültek helyzeti előnybe, sőt, helyzetbe, kemény ütközésekkel állták a sarat a tapasztaltabb ellenféllel szemben. A 13. percben Kövér került helyzetbe, lövését Jeremenko védte. Az első harmad meglepetésre 0-0-s döntetlennel zárult.

A második 20 perc álomszerűen is kezdődhetett volna: előbb Holeczy hibázoptt ziccerben, majd egy kiállítást Ocskay és Palkovics is kihasználhatott volna, de a korong csak nem akart begyötrődni az orosz kapuba.

Ami egyik oldalon nem ment, összejött a másik térfélen. A 25. percben az oroszok szereztek vezetést, Babenko egy lecsorgó labdát pattogósan küldött a kapu közepébe (0-1). Harmincöt másodperc telt el mindössze, amikor újabb vendégtalálat született, ezúttal Vorobjov lövése csorgott be Budai lábai mellett (0-2).

A kétgólos vezetés alapvetően megváltoztatta a játék képét, az amúgy is magabiztos Dinamo kicsit visszavett a tempóból, hogy a harmad végét ismét megnyomja, s két potyaízű góllal növelje előnyét. A 38. percben Tyerescsenko jobbról egy csel után lőtt, a korong elsuhanva Sille lábai között a bal kapufát találta el, onnan Budaira pattant a korong, majd a ketrecbe csorgott (0-3).

Lélegzetvételhez sem jutott a Volán, Sahrajcsuk a kapu mögül bejátszott korongja Ondrejcik korcsolyájáról vánszorgott saját kapujába (0-4).

A harmadik harmad első komoly orosz lehetősége még kimaradt, Dacjuk pazar szólóját követően Budai még védeni tudott, a 45. percben azonban előbb Sahrajcsuk, majd Afinogenov is betalált (0-6).

A 48. percben Vorobjov köténygólt ütött (0-7), Pat Cortina Budai helyére ekkor a 17 esztendős Hetényi Zoltán állt a kapuba, akinek Tyerescsenko szintén lőtt egy potyát (0-8).

A 8-0-s végeredmény hűen tükrözi a két csapat közti különbséget, az Alba Volán amennyiben meg tudja ismételni az első 25 perc játékát, még szerezhetnek meglepetést a hátralévő két meccs során.

A meccs végén büntetőlövések következtek, amelynek akkor lenne jelentősége, ha a két csapat a végelszámoláskor teljes azonossággal állna.

A fehérváriak kezdtek, de Vaszjunyin hibázott, míg Troscsinszkij lövését Hetényi spárgázva védte.

A második körben Kövér okosan, Jeremenko lábai között lőtt gólt (1-0), míg Markov büntetőjét védte Hetényi.

A harmadik párban Csibi próbálkozását Jeremenko könnyedén hárította, míg Vorobjov izomból a kapuvasat találta el.

A negyedik körben Ondrejcik hibázott, ám Dacjuk egészen szemtelen, már-már megalázó góllal egalizált (1-1).

Az utolsó párban Kovács Csaba pimasz, fonák emeléssel betalált, s mivel Rosa lövését Hetényi magához ölelte, a Volán legalább az utolsó próbatételt megnyerte.