Vágólapra másolva!
A házigazda Újpest sikerével indult és vereségével fejeződött be a Sziget Grand Prix-ért kiírt nemzetközi férfivízilabda-torna pénteki napja a margitszigeti Hajós Alfréd-uszodában.

A pénteki nyitómeccset Petrovics Mátyás csapata 11-9-re nyerte a spanyolok LEN Kupa-győztes gárdája, a Barceloneta ellen. A hatcsapatos, körmérkőzéses viadal második összecsapása viszont magyar vereséggel zárult: a Földi László igazgatta Vasas két góllal alulmaradt a német bajnok Spandau 04-gyel szemben.

A délutáni program első párjában a tornán másodszor szállt vízbe a Barceloneta, és első alkalommal az Eger, amely jó hajrával, két góllal nyert a katalán gárda ellen. Ugyan a spanyolok kezdtek jobban, és már 6-3-ra is vezettek, amikor elfáradt az együttes, Gerendás György csapata viszont erőre kapott és elsősorban a négyszer is eredményes Kiss Csaba révén megfordította a mérkőzést.

Az este magyar házirangadóján a Vasas - ellensúlyozva a berliniektől elszenvedett matinés vereséget - egy góllal legyőzte a nyitómérkőzésen diadalmaskodó házigazda Újpestet.

Az angyalföldiek alapcsapata úgy festett, gyorsan dűlőre viszi a dolgot, hiszen több góllal is elhúzott. Ám 6-1-et követően, a cserék nyomán a piros-kékek egyre inkább apasztották előnyüket, amelyből azért egyet a végére is megőriztek.

eredmények
UTE-VB Leasing - Barceloneta (spanyol) 11-9 (4-0, 4-2, 2-4, 1-3)
Spandau 04 (német) - TEVA-VasasPlaket 7-5 (2-2, 2-2, 1-1, 2-0)
Brendon-ZF Eger - Barceloneta 10-8 (1-3, 2-3, 5-2, 2-0)
Spandau 04 - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 5-5 (0-1, 1-2, 1-2, 3-0
TEVA-VasasPlaket - UTE-VB Leasing 9-8 (4-1, 2-2, 1-2, 2-3)