Vágólapra másolva!
Guy Bakert, a női válogatott eddigi szakmai irányítóját nevezték ki az Egyesült Államok férfivízilabda-válogatottjának élére.

Az új szövetségi kapitány Ratko Rudicot váltja a poszton azt követően, hogy a világhírű európai szakember december 9-én elfogadta szülőhazája ajánlatát a horvát férfipóló-válogatott irányítására.

Rudic lehetséges utódai között szerepelt Kemény Dénes is, ám a nemzeti együttessel két olimpiai bajnoki aranyat is szerző kapitány végül a magyar szövetséggel állapodott meg s maradt meg itthon tisztében.

Guy Baker az amerikai női válogatottal kiemelkedő sikereket ért el az elmúlt években, hiszen az együttest két olimpián is dobogóra vezette: 2000-ben ezüst-, 2004-ben bronzérmes lett vele a tengerentúli gárda.

Emellett csapatával 2003-ban világbajnoki címig jutott, 2002-ben a Világkupában másodikként végzett, tavaly júniusban pedig - a döntőben büntetőkkel éppen a magyarokat legyőzve - megnyerte a FINA, a nemzetközi szövetség által a nők számára első alkalommal kiírt Világligát.