Vágólapra másolva!
Két aktív NHL-es jégkorongossal érkezik a február 11. és 13. közötti budapesti Pannon GSM Kupára a német válogatott.  Az előzetesen kiadott keretben az észak-amerikai profiligában All Star-csatár, Marco Sturm a legnagyobb név, mellette Jochen Hecht számít sztárnak.

A csapatban összesen öt hokisnak - Sturm és Hecht mellett Sascha Gocnak, Stefan Ustorfnak és Jan Bendának - van NHL-es múltja.

Sturm a San Jose Sharks meghatározó jégkorongosa. A kaliforniai klub az 1996-os amatőr börzén, a drafton az előkelő 21. helyen foglalta le játékjogát. Azóta 530 mérkőzésen 257 pontot (122 gól, 135 gólpassz) gyűjtött, és szerepelt az 1999-es All Star-gálán, mi több, gólt is szerzett. A rájátszásban 38-szor lépett jégre, 15 pont (6, 9) a termése.

Hecht a St.Louis Blues, az Edmonton Oilers és a Buffalo együttesében játszott, 333 fellépésen 196 pontig (73, 123) jutott. Mindketten hihetetlen gyorsak, így emberelőnyben és -hátrányban is csapatuk rendelkezésére állnak.

Ustorf, Benda és Goc - akinek testvére, Marcel a San Jose hokisa - a Washington Capitalsban szerepelt, utóbbi a Tampa Bay Lightingban is megfordult.

A Pannon GSM Kupán érdekelt kanadai és szlovák válogatott a jövő héten jelöli ki a bő keretet.