Vágólapra másolva!
Két győzelem után első vereségét szenvedte el a férfivízilabda-Euroliga legjobb 16 csapata között a Vasas, amely az A betűjelű négyesben a horvát Dubrovnik vendégeként kapott ki két góllal.

Euroliga, főtábla, A csoport, 3. forduló:
Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VasasPlaket 12-10 (3-3, 4-3, 2-1, 3-3)
a magyar góldobók:
Steinmetz Á. 3, Varga, Steinmetz B. 2-2, Vindisch, Mátyás, Kállai 1-1

A Dubrovniktól 10 kilométernyire található dalmát üdülőhelyen, Kupariban rendezett összecsapáson a horvátok vezettek 1-0-ra, majd magyar egyenlítést követően 3-1-re elhúztak. Innen volt ereje a Vasasnak arra, hogy 4-3-ra fordítson, majd 6-4-es előnyre tegyen szert. Ekkor azonban a Jug átvette az irányítást, és sorozatban lőtt góljaival nemcsak visszavette, hanem a különbséget egyre növelve meggyőzővé is tette vezetését (9-6).

A negyedik hét percet 7-9-es állásnál kezdte az angyalföldi alakulat, a harmadszor is eredményes olimpiai bajnok Steinmetz Ádám (8-9), majd a kétszeres ötkarikás aranyérmes báty, Barnabás révén kétszer is egyetlen gólra felzárkózott (9-10, 10-11), de a Dubrovnik jobban bírta a hajrát.

Steinmetz Barnabás csapatkapitány így látta a meccset a medencéből: "Védekezésben nem produkáltuk azt, amit általában szoktunk, ezért vesztettünk. Nem a 10 lőtt gólunk kevés, hanem a 12 a sok, amit kaptunk. Budapest azonban, ígérem, meg fogjuk verni őket, mert azáltal, hogy két góllal maradtunk csak alul, még megőriztük az esélyt a csoportelsőség kiharcolására."

A Vasas negyedik csoportmeccsét a szerb-montenegrói Nis otthonában vívja február 5-én, szombaton.