Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság rangadóján, az Euroliga legjobb tizenhat csapata között is érdekelt két magyar gárda péntek esti összecsapásán a Honvéd legyűrte a Vasast: a Komjádi uszodában a bajnoki címvédő 10-8-ra győzött.

Eredmény:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 8-10 (3-2, 2-3, 1-3, 2-2)
góldobók:
Vindisch 3, Varga, Kállay 2-2, Steinmetz Á. 1, illetve Biros 4, Vári 2, Benedek, Molnár, Fodor, Kiss 1-1
emberelőnyök: 3/11, illetve 2/6

Az őszi szezonban a Kőér utcában a Vasas nyert (8-7-re), már csak ezért is fontosnak tartotta Kovács István hét olimpiai bajnokot is felvonultató gárdája a visszavágást a Steinmetz fivérek révén két ötkarikás aranyérmest a soraikban tudó piros-kékek "hazai vizének" számító Komjádi uszodában.

A revánsvágyhoz azonban sokáig nem társult hatékony játék, az első két negyedben korántsem tűnt úgy, hogy az Euroliga-első, négyszer egymás után is magyar bajnok Honvéd túlságosan nagy energiákat mozgósítana a győzelem érdekében.

Pedig az akciókból eredményes Vasas a folyamatosan elpackázott emberfóros helyzetekkel ugyanakkor szinte felkínálta az esélyt Benedekéknek az előnyszerzésre. Ehhez képest csak a harmadik játékrész vége felé vezetett először a Kovács-alakulat. Igaz, azután viszont már nem adott esélyt a házigazdának.

A Vasas a vereség után sem nyalogathatja sokáig lelki sebeit, hiszen a szombati újabb OB I-es fordulóban az ugyancsak dobogós terveket dédelgető Eger látogat el hozzá a Komjádiba, s egy esetleges újabb balsikerrel az angyalföldi alakulat már jelentős hátrányba kerülne az alapszakasz második helyéért zajló különviadalban.

Ráadásul a bajnokság első felvonásában Földi László csapata egyetlen vereségét éppen a Gerendás György igazgatta egri együttestől szenvedte el, ennél fogva egy önbizalom dolgában sem rosszul álló hevesi gárdával kell számolniuk Steinmetzéknek.

További eredmény:
Neptun VSC - Brendon ZF-Eger 2-17 (1-4, 0-2, 1-5, 0-6)
BVSC - Legrand Szentesi VK 12-5 (3-2, 2-0, 2-0, 5-3)
Betonút-FTC - SZIE-Ybl Kar 16-4 (4-0, 4-2, 4-0, 4-2)
UTE-VB Leasing - MAPEI-Szolnok 12-7 (3-1, 2-4, 2-0, 5-2)
Szeged-Beton VE - OSC-British Knights 10-5 (4-1, 2-0, 2-1, 2-3)