Vágólapra másolva!
A várt bejelentés elmaradt, még senkit sem nevezett ki a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányának az elnökség. A testület hétfői ülésétől sokan azt várták, hogy Németh András, a Ferencváros edzője kap megbízatást, mivel Kiss Szilárd csak a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokság idejére vállalta el a munkát.

Németh András korábban már jelezte, szívesen vállalná a kapitányi posztot, ám a feladatvállalást feltételekhez köti. A legfontosabb pontként azt emelte ki, hogy szövetségi kapitányként sem szeretné elhagyni a Ferencvárost, amelyhez 2006 nyaráig érvényes szerződés köti.

A szakember segítőjének a Kiskunhalas jelenlegi szakvezetőjét, Zsiga Gyulát szeretné, akivel egy rövid időszak erejéig már dolgozott együtt sikeresen a nemzeti csapat élén.

Ezúttal az elnökségi tagok két álláspontot ütköztettek. Az egyik szerint Némethet már most ki lehetne nevezni, a másik változat viszont arról szólt, hogy előbb még ki kell kérni a női gárdákat tömörítő liga véleményét arról, például lehet-e a kapitány egyben klubedző is. Végül ez utóbbi verzió kapott támogatást.

A liga legközelebb jövő kedden ülésezik, és rögtön utána a szövetség rendkívüli elnökségi ülést tart. Valószínűsíthető, hogy Németh András - aki tulajdonképpen már szinte mindenben egyezségre jutott az elnökséggel és hétfőn sajtótájékoztatón jelentették volna be kinevezését - akkor kap majd bizalmat.

A magyar válogatott legközelebb márciusban lép majd pályára: 2-án, Dunaújvárosban (18.00) Dánia lesz az ellenfél, majd a gárda a skandináv országba utazik, ahol március 5-én Aarhusban (16.15), és március 6-án Frederikshavnben (16.25) is megmérkőzik az olimpiai bajnokkal.

(MTI)/[origo]