Vágólapra másolva!
Az NHL-es sztárral, Jason Strudwickkal megerősített Ferencváros büntetőkkel kikapott a DAC-Invitel otthonában a jégkorong ob I Borsodi Liga szerdai mérkőzésén. A fővárosiak másik kanadai klasszisa, Rob Niedermayer szemsérülés miatt nem vállalta a szereplést.

Eredmény:
DAC-Invitel - Ferencváros 3-3 (0-0, 0-0, 3-3, 0-0), hosszabbítás után, büntetőkkel: 2-0

Közel telt ház, 3500 néző várta a csapatokat Dunaújvárosban. A szebb napokat is látott FTC mérkőzésére rég voltak ennyien kíváncsiak. A felfokozott érdeklődés természetesen az NHL-es hokisoknak, a hátvéd Strudwicknak és a csatár Niedermayernek szólt. Utóbbi aztán csak a kispad mellett álldogált, ugyanis a kedd esti edzésen egy felpattanó korong miatt bevérzett a szeme, s inkább nem kockáztatott.

Az első harmad egyértelműen a lelkes vendégeké volt, de nem tudták bevenni a szintén tengerentúli múlttal büszkélkedő Szuper Levente kapuját. Strudwick eleinte közel ugyanannyi időt töltött a jégen, mint társai, vagyis nem túlórázott. Aztán a második játékrészben már extra feladatot vállalt, a szünet előtt pedig egy bődületes kapuvasat ütött.

A zárófelvonásban megszerezte a vezetést a hazai gárda, majd kisvártatva Strudwick szép passzal indította Dobost, aki nem hibázott. Aztán újra gólt szerzett a DAC, kettős emberhátrányban, és röviddel ezután ismét Ladányi növelte a különbséget. Ekkor sem adta azonban fel a Fradi, és még az alapjátékidő előtt Jánosi és Feil találatával egyenlített. Jött a hirtelen halál, de nem esett gól, így a büntetők döntöttek - a hazai gárda javára.

Hogy mennyit jelentett a kanadai hokis jelenléte, jól tükrözi, hogy a két csapat előző dunaújvárosi találkozóját 9-1-re nyerte az Invitel.

Az összecsapás alatt jelentették be New Yorkban, hogy nem sikerült megoldást találni a klubtulajdonosok és a profik közötti bérvitára, így elmarad az NHL 2004-05-ös idénye. Ez azt jelenti, hogy Strudwick és a tavaly világbajnok Niedermayer ebben az évadban már biztosan a Ferencvárosban marad.

Az állás:
1. Alba Volán-FeVita 16 pont/6 mérkőzés
2. Dunaújváros 15/8
3. Újpest-Karzol Trans 8/7
4. Ferencváros 3/7

Csütörtökön 18:30 órától az Újpest fogadja a címvédő Alba Volánt, míg a Ferencváros vasárnap Székesfehérváron vendégeskedik.