Vágólapra másolva!
A sűrű havazás miatt elmaradt a nyitott Kisstadionban a jégkorong ob I Borsodi Liga keddre kiírt Ferencváros-Újpest mérkőzése. Árkovics játékvezető az eredeti, 18 órai kezdés után kivárta a kötelező kétszer húsz percet, majd ezt követően a pálya alkalmatlansága miatt döntött a halasztásról. A két csapat képviselői szerdán egyeztetnek az új időpontról.

A Kisstadionba rég nem látott tömeg, négyezer néző látogatott ki, de csalódottan távozniuk kellett. A Ferencvárosnál a két kanadai NHL-es klasszis, Rob Niedermayer és Jason Strudwick gyermekkora óta először szerepelt volna nyitott pályán.

"Őszintén bevallva nem emlékszem rá, hogy valaha is maradt el mérkőzésem" - mondta Rob Niedermayer.

A hivatalos játékvezetői döntés után mindkét együttes játékosai kikorcsolyáztak a havas jégre és köszöntötték a szurkolókat. Sajnos negatív utózöngéje is volt a "találkozónak": a két ellentábor szurkolói ugyanis összeverekedtek a XIV. kerületben. A rendbontás után tizenöt embert előállítottak, ellenük csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt indul eljárás - mondta Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A nap másik mérkőzését sikerült megrendezni, ezen a címvédő Alba Volán-FeVita hosszabbítás után nyert a vendég DAC-Invitel ellen.

rájátszás a döntőbe jutásért:
Alba Volán-FeVita - DAC-Invitel 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)

a bajnokság állása: 1. Alba Volán-FeVita 20 pont/9 mérkőzés, 2. DAC-Invitel 16/9, 3. UTE-Karzol Trans 9/8, 4. FTC 6/8