Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnali ötkor érkezett haza Pécsre a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata Zaporizzsjéből, ahol az ukrán bajnok Kozacskával játszott még pénteken Euroliga-nyolcaddöntő-visszavágót. A 80-72-es eredmény ismert, a körülmények most váltak azzá, Rátgéber László, a baranyaiak szakvezetője szerint annak rendje s módja szerint lejátszották csapatát a pályáról.

A nyolc közé jutásért egyedül ebben a párban lesz harmadik mérkőzés, ami meglepetést sejtet, s nyilvánvalóan az is az ukránok viszonylag biztos sikere.

"Mindvégig foggal-körömmel küzdöttem az ellen, hogy az elbizakodottság eluralkodjék játékosaimon. Nos, nem biztos, hogy sikerrel jártam... Bár számos körülmény összjátékának eredménye a nyolcpontos vereség, nem zárható ki, hogy a túlzott magabiztosság, a veszélyérzet hiánya is közöttük van"- mondta a pécsi szakvezető.

- Azaz benne volt a levegőben az, hogy "majd a harmadik, hazai meccset úgyis megnyerjük"?
- Elképzelhető. De azt is be kell ismernem, lejátszottak bennünket a parkettről. Sokkal jobb csapat a Kozacska, mint ahogy azt idehaza gondolják, habár a soproniak is tapasztalhatták már az ukránok játékerejét.

- Most mi lesz? Tragédia történt?
- Az azért nem, de sikerült "elérnünk", hogy most egyetlen mérkőzésen áll vagy bukik a sorsunk. És amikor ilyen mindent vagy semmit meccset játszik egy csapat, bármi előfordulhat. Az ukránoknál játszik a legutóbbi 20 és 18 éven aluli Európa-bajnokság MVP-je, Gorbunova, aki 9-ből 8 dobását értékesítette, vagy a kétméteres center, a 12 lepattanót gyűjtő Aljoskina. Szóval, jó csapat a Kozacska. A vasárnapi, BEAC elleni Magyar Kupa-visszavágó után hétfőre szabadságot adtam az együttesnek, aztán kedden és szerdán megpróbálom újra "összerakni" a játékunkat az edzéseken. De jó lett volna, ha nem kényszerülünk harmadik összecsapásra...

Ch. Gáll András