Vágólapra másolva!
Csak a legöregebb hokirókák emlékeznek arra, mikor volt utoljára reális esélye a Ferencvárosnak arra, hogy bekerüljön a bajnoki döntőbe. Idén azonban Rob Niedermayer és Jason Strudwick, a két kanadai sztár érkezése feje tetejére állította a papírformát, a zöld-fehérekből egy csapásra, ha nem is bajnokesélyes, de olyan csapat lett, amely besurranhat a fináléba. Ehhez már "csak" annyi szükséges, hogy Niedermayerék megnyerjék mindhárom, hátra lévő meccsüket, s közben a Dunaújváros ne verje meg pénteken az Alba Volánt.

"Én is egészen megfiatalodtam, a játékosok pedig egyenesen vérszemet kaptak, a hangulat fantasztikus!" - áradozott Hudák János, az FTC szakosztályelnöke, a mára legendássá lett, nemrégiben visszavonult Fradi-sztár Hudák Gábor édesapja.

- Tényleg bíznak a döntőbe jutásban?
- Bízunk benne, miért ne sikerülhetne, s az Újpestet is legyőzhetjük kétszer.

- Ennyit jelentene két kanadai hokis jelenléte? Hiszen amikor Strudwickék leszálltak Ferihegyen, még azt mondta, szerződtetésüknek inkább csak PR-jelentősége van, két "kanadai fecske" aligha csinálhat tavaszt.
- Akkor valóban úgy gondoltam, mert magam sem számoltam azzal a hihetetlen lélektani húzóerővel, amit kettejük beszállása gyakorol a többiekre. Egy pillanat alatt leesett a lelki teher Dobosékról, és ők is elkezdtek szárnyalni. A szlovák Ferjo személyében az egyik legjobb, Magyarországon védő kapussal rendelkezünk, ő korábban már volt a szlovák liga legjobb hálóőre is. Az első sorunk, Ferjóval, Hollóval, Strudwickkel, Szilassyval, Dobossal és Niedermayerrel bármelyik magyar csapat ötösfogatával szemben megállja a helyét, s mellettük van még két sorunk, azaz nem kényszerülünk olyasmire, amire tizenöt évvel ezelőtt a Lehel, amely gyakorlatilag a hatvan percet ukránjaival hokizta végig.

- A kanadaiak érkezése nem indított meg jelentkezési hullámot a korosztályos csapatoknál?
- Dehogynem! A baj csak az, hogy az áldatlan létesítményhelyzet miatt nem nagyon tudjuk fogadni a gyerekeket. A Fradi az egyetlen hokiszakosztály, amely piaci alapon fizet a jégért, konkrétan 24 000 forint plusz áfát az Astra-Zeneca-csarnokban. Kénytelenek voltunk ide átköltözni a Kisstadionból, ahol pedig csak 7-8000 forintot fizettünk, végtére is a kanadaiak előtt nem szégyenkezhettünk egy szabadtéri pályával. Meg kell mondanom, ha jövőre nem oldódik meg a pályahelyzetünk, akkor hiába volt az idei nagy "durranás", nincs perspektívája a ferencvárosi hokinak. Pedig - amint az most is kiderült - az érdeklődés óriási lenne.

A rájátszás hátralévő mérkőzései
március 1.
Ferencváros - DAC (18.00)
Alba Volán - Újpest (18.00)

március 4.
DAC - Alba Volán (18.00)
Újpest - Ferencváros (18.30)

március 5.
Ferencváros - Újpest (18.00)

a bajnokság állása:

gy

h/b

v.b.

v

gk

p

1.

Alba Volán

5

2

1

2

35-18

20

2.DAC412335-2916
3.

Újpest

222324-3012
4.Ferencváros211515-329

(A győzelemért 3, a hosszabbításban vagy büntetőkkel kivívott sikerért 2, a büntetőkkel elszenvedett vereség után 1 pont jár.)

Ch. Gáll András