Vágólapra másolva!
Zajlik az élet a nőikosárlabda-Euroliga nyolcaddöntőjében az MKB-Euroleasing Sopront búcsúztató Gdynia háza táján, csakhogy a lengyel bajnok ezúttal negatív szenzációval szolgál a bulvársajtónak.

A kontinenssorozatban a végső győzelemre is esélyesnek tartott elitalakulat amerikai légiósa, Elaine Powell a vasárnapi kupamérkőzésen fellökte a Kraków egyik játékosát, majd miután az a földre került, kétszer arcon vágta. A lengyel szövetség az idény végéig szóló eltiltással és 10 ezer zlotys (600 ezer forint) pénzbírsággal sújtotta a verekedős bedobót, aki valószínűleg az Euroligában sem játszhat már ebben a szezonban.

A tavaly áprilisi, pécsi Final Fouron ezüstérmes Gdynia másik WNBA-sztárját, Deanna Nolant a napokban ittas vezetés miatt állították elő a rendőrök. A 25 éves kosaras jogosítványának bevonására, és ugyancsak komoly büntetésre számíthat az eljárás végén.

Szintén a közlekedéssel akadtak problémái a lengyelek 213 centis klasszisának, Malgorzata Dydeknek. A center - aki 16,2-es pontátlagával csapata legjobbjának számít - a városközpontban ütközött egy busszal, és kisebb nyaksérüléssel szállították kórházba. Várhatóan két hetet kényszerül kihagyni, így nem szerepelhet a cseh Brno elleni párharc első mérkőzésén sem.