Vágólapra másolva!
Még négy magyar nőikézilabda-csapat áll a nemzetközi kupákban, a hét végi fordulóban minden gárda hazai pályán fogadja ellenfelét. A Bajnokok Ligájában szereplő Dunaferr, illetve az EHF-kupában érdekelt Ferencváros és Cornexi dán ellenfelet fogad, kivételt csupán a Győr román riválisa, a Silcotub Zalau jelent. A férfiaknál a Fotex a lehetetlent próbálja meg a Ciudad Real ellen, míg a Dunaferr ötgólos előnnyel utazik Kölnbe.

Nem lesz könnyű dolga a Dunaferr nőikézilabda-csapatának, hiszen az A csoport 2. helyezettjeként a B csoport győztese, a dán Viborg ellen kellene kivívni a továbbjutást. Márpedig a skandináv csapat hihetetlen erős kerettel rendelkezik, elég csak az olimpiai bajnok Nörgaard, Fruelund, Skov, Kiaerskou, Mikkelsen kvartettre gondolni, ráadásul mellettük ott van a világ egyik legjobb átlövője, a német Jurack, vagy a 2002-ben a világ legjobbjának választott kínai Csao Zsaj.

A Dunaferrt még mindig sérülések sújtják, így a két válogatott szélső, Lovász, valamint Nagy Ivett harcképtelen, de kérdéses Bulath és Radulovics szereplése is. Németh és Bohus lábsérülése meggyógyult, előbbi számára külön pikantériát jelenthet, hogy tavaly még a Viborg színeiben nyert meg mindent.

Szintén dán riválisa van az EHF-kupában érdekelt Cornexi-Alcoa-HSB Holding együttesének és a Ferencvárosnak is. A székesfehérváriak a Horsensszel mérkőznek: a gárda ugyan nem tartozik hazájában a legjobbak közé, de ismerve az ország kézilabdás erejét, nem lehet lebecsülni.

Az FTC ugyanakkor Európa egyik komolyan jegyzett alakulatával, a GOG Gudméval meccsel a négy közé jutásért. Pádár Ildikó másodedző szerint feltérképezték az ellenfelet, de ez is kevés, ha a formába hozás nem sikerül.

A Győri Graboplast ETO KC a román Silcotub Zalauval veszi fel a küzdelmet. A magyar csapatnak esélye van arra, hogy az egy hét múlva sorra kerülő zilahi visszavágóra jelentős előnyt szerezzen.

a magyarok programja
szombat
EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Ferencváros - GOG Gudme (dán) 16.00

vasárnap:
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr - Viborg HK (dán), 16.35 (tv: MTV)

női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Cornexi-Alcoa - Horsens (dán) 15.00, (tv: Sport1)
Győri Graboplast ETO KC - Silcotub Zalau (román) 18.00.