Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita hihetetlen izgalmak közepette büntetőkkel legyőzte a vendég Dunaújváros-Invitelt a jégkorong ob I Borsodi Liga döntősorozatának 5. mérkőzésén, és így 3-2-re szépített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Döntő, 5. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel 2-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0), büntetőkkel: 3-2
gól:
Palkovics (12.), Gröschl (24.), illetve Ladányi (39.), Horváth A. (58.) büntetők: Holéczy, Kovács Cs., Palkovics, illetve Kovac, Peterdi

Az első öt percben a Dunaújváros veszélyeztetett, majd beindult a győzelmi kényszerben lévő Alba Volán. Palkovics előbb a kaput megkerülve emelt a hálóba, azonban Szuper akadályozásáért a szlovén bíró érvénytelenítette a találatot. Ez a közjáték nem zavarta meg a hazaiakat, hanem változatlan hevességgel támadtak. A 12. percben ismét Palkovics villant, miután egy kipattanót higgadt cselt követően a jobb sarokba vágott (1-0). A Volán 96:11 perc után volt eredményes ismét. A folytatásban sok volt a kiállítás, de egyik gárda sem élt a lehetősséggel.

Óriási védelmi hibával indult a második harmad. Az előző találkozó hőse, az akkor három pontot (2 gól, 1 gólpassz) gyűjtő Orsó emberelőnyben hátrahagyta a korongot, amire lecsapott Gröschl, és a kiszolgáltatott Szuper mellett a félig üres kapuba csúsztatott (2-0). A gólszerző nem sokáig örülhetett, mert úgy szabálytalankodott Erdősivel szemben, hogy közben ő maga szenvedett súlyos sérülést, eltörött a jobb sípcsontja, így vélhetően az áprilisi, debreceni divízió I-es világbajnokságon sem szerepelhet.

Később Palkovics növelhette volna a különbséget, de kapáslövése a vason csattant. A szlovén bíró változatlanul rengeteg kiállítást ítélt, és éppen a vendégek létszámfölénye alatt született meg a szépítő találat közvetlenül a szünet előtt. Vas szép keresztpasszát a döntő és az alapszakasz pontkirálya, Ladányi egyből a kapuba vágta (2-1).

A harmadik játékrész egyértelműen a Dunaújváros mezőnyfölényében telt, és a hajrában Horváth A. bődületes erejű, emberelőnyben leadott lövése azt jelentette, hogy hosszabbítás következik. Az ötperces ráadásban nem esett találat, így következtek a büntetők. Holéczy és Kovac az elején belőtte, majd a következő három sorozatban érintetlennek maradtak a hálók. Az ötödik körben Kovács Cs. és Peterdi betalált, jött a ráadás, amelyben Kovac hibázott, Palkovics viszont nem.

Ezzel megmaradt az Alba Volán reménye a címvédésre. Egyébként 1999 óta, amikor is a magyar bajnokságban is bevezették a négy sikerig tartó sorozatokat, még egyetlen csapat sem fordított 3-1-es hátrányból. A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Dunaújváros javára. A döntő hatodik mérkőzését pénteken 18 órakor rendezik Dunaújvárosban.