Vágólapra másolva!
Szombaton este 18.30-kor játsszák a jégkorong bajnoki bronzérem sorsáról végérvényesen határozó, ötödik ÚTE-Ferencváros mérkőzést, méghozzá a lila-fehérek Megyeri úti csarnokában.

Hogy egyáltalán sor kerülhet erre az összecsapásra, az kisebbfajta csoda, ugyanis a szerdai, negyedik találkozón nem játszhatott a két - minimum erősen vitatható - végleges kiállítása miatt automatikusan egy meccsről eltiltott Rob Niedermayer, a zöld-fehérek kanadai világbajnok csatára. A Fradi azonban sztárja nélkül is parádézott, és 5-1-re legyőzte ellenfelét, ezzel 2-2-re alakítva az összesítést, és kierőszakolva az ötödik csatát.

"Elhatározta a csapat, hogy ha kell, ott halunk meg a jégen, de akkor sem adjuk meg magunkat. Egymásért küzdöttünk, s persze unokabátyámért, Robért, akit igazságtalanul száműztek a jégről" - fogalmazott másnap Jason Strudwick, az FTC másik kanadai hokisa, aki főállásban a New York Rangers alkalmazottja.

- Azóta már a tévéfelvételek is bebizonyították, hogy szó sem volt ütésről, durva szabálytalanságról, hacsak nem Niedermayer ellenfele részéről. Ő hogyan élte meg kálváriáját?
- Rosszul, de jó profiként nyelt egy nagyot, és szurkolt nekünk, hogy kapjon még egy lehetőséget a bizonyításra. És a sors igazságot is szolgáltatott, lesz ötödik mérkőzés.

- Mi volt a szerdai, kevesek által remélt győzelem titka?
- A remek védekezésünk. Igaz, hogy öt gólt ütöttünk, de a védekezés volt az a játékelem, amelyben leginkább az ÚTE fölé kerekedtünk. Sikerült Ondovot, az ellenfél szlovák játékmesterét kikapcsolnunk a játékból.

- Mire számítanak szombaton a Megyeri úton?
- Semmi jóra, de meglepetés már nem érhet bennünket ahhoz képest, amit az első két idegenbeli találkozónkon kaptunk. A karzatról köpködés, fejünkre öntött sör, becsmérlés jött, olyasmi, amihez odahaza nem szoktunk hozzá. De nekünk csak egy a dolgunk, a játék, és ehhez most is ragaszkodni fogunk.

- Meddig maradnak Magyarországon, hiszen szombaton mindenféleképpen befejeződik a bajnokság?
- Lehet, hogy még egy-két hetet "ráhúzunk", ugyanis Kassai György, a magyarországi menedzserünk megígérte Robnak, hogy elviszi vadászni a Bakonyba.

Ch. Gáll András