Vágólapra másolva!
Az UTE-Karzol Trans szerezte meg a bronzérmet a jégkorong ob I Borsodi Ligában, miután a helyosztó utolsó, ötödik mérkőzésén legyőzte a vendég Ferencvárost.

eredmény, a harmadik helyért, 5. mérkőzés
UTE-Karzol Trans - Ferencváros 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)
gól:
Drahovsky (10.), Gergely Cs. (11.), Marcinek (25.), Filo (42.), illetve Strudwick (53., 54.)

Telt ház várta a csapatokat, a két, egymást nem szívlelő tábor közötti szektorokat rendőrök foglalták el.

Kimaradt ferencvárosi helyzetekkel és emberelőnnyel kezdődött a mérkőzés, majd váratlanul vezetést szerzett a hazai csapat, igaz, ez a gól nagy eséllyel pályázik "a szezon legpimaszabb találata címre". Egy hosszú indításra a vendégek kapusa, Ferjo rossz ütemben mozdult ki, Drahovsky az orra elől elvitte a korongot, és az üres kapu felé tartott.

Ekkor az FTC kanadai sztárhátvédje, Strudwick becsúszott a ketrec elé, csakhogy az Újpest szlovák légiósa egy szép cselt húzott, miközben a tengerentúli klasszis tovább repült, majd Drahovksy egy lépésről most már tényleg betalált (1-0).

Érthetően megzavarodott az FTC, és 1:02 perc múlva újabb gólt kapott. A kapu mögül visszatett korongot Gergely Csaba lőtte be (2-0).

A második harmad elején a kiugró Marcinek higgadtan lőtt a bal sarokba (3-0), a zárószakasz bevezetésében pedig Filo emberelőnyben, sakk-matt helyzetben kapásból volt eredményes, eldöntve ezzel a csatát és vele együtt a bronzérem sorsát.

Strudwick távoli lövése, majd egy perc múlva a kapu torkából szerzett találata gyakorlatilag csak arra volt jó, hogy elrontsa Bernei hálóőr hibátlan esti mérlegét.

A párharcot 3-2-es összesítéssel az Újpest nyerte, ezzel pedig 1998 után szerzett ismét érmet. Hét éve ugyancsak a harmadik helyen zárt az akkori gárda. A Ferencvárosban most játszott utoljára a két kanadai NHL-es sztár.

A bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra: hétfőn 18 órakor rendezik az Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel aranypárharc utolsó, hetedik összecsapását Székesfehérváron.