Vágólapra másolva!
Görbicz Anita marad, Mehlmann Ibolya, Sirina Irina és Borbás Rita távozik, Nagy Krisztina érkezik - derült ki a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapatának pénteki sajtótájékoztatóján. A klub külföldi válogatott beállóst is igazol, akinek nevét júniusig nem hozhatják nyilvánosságra. A klub egyébként a hétvégén első Magyar Kupa-diadalára készül.

Sajtótájékoztató keretében jelentette be jövő évi terveit a Győri Graboplast ETO KC nőikézilabda-csapata, amelyben lesz egy-két érdekes változás a 2005-2006-os szezonra.

A zöld-fehér klub hivatalosan is bejelentette, hogy nyártól két esztendőre a csapat játékosa lesz Nagy Krisztina, akinek szerződése ugyan nem jár még le a GOG Gudménél, de a dán együttes ingyen elengedi az Európa-bajnok kézilabdázót. A jobbátlövő március 10-én már hivatalosan bejelentette, hogy távozik Dániából, a sajtókommüniké azonban akkor csak annyit árult el, hogy Magyarországra tér vissza.

Ugyancsak jobbátlövő posztra szerződik Nyíregyházáról Zámborszki Edit, a 18 éves, 184 centis kézis edzője az a Hadobás István, aki annak idején Kulcsár Anitát is felfedezte a Kölcsey DSK-ban.

A klub jelenlegi válogatott jobbátlövője, Mehlmann Ibolya távozik, információnk szerint lehetséges, hogy a szintén elszerződő Borbás Ritával és Sirina Irinával egyetemben a Dunaferrel állapodik majd meg.

A csapat vezéregyénisége, Görbicz Anita lényegesen jobb külföldi ajánlatokat visszautasítva úgy döntött, újabb két évet marad a Rába-parti városban, ugyancsak két évet hosszabbított Mörtel Renáta, míg Kovacsics Mónika egy esztendővel toldotta meg kontraktusát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, jövőre egy külföldi válogatott beállós is csatlakozik a csapathoz, aki aláírta már kétéves szerződését, ám kérésére csak júniusban hozhatja nyilvánosságra nevét a klub.

Az ifjúságiak közül a jobbszélső Földes Kata 3, a beállós Reiner Szabina 4, a jobbátlövő Herr Anita 1+2 éves szerződést kapott a klubtól, s várhatóan a felnőtt kerethez csatlakozik majd Szamoránszky Piroska is. A két kapus, Herr Orsolya és Petróczi Viktória mellett harmadik hálóőrként Papp Tímea, illetve Oross Nilla jöhet számításba.

A szakmai stáb marad, a Róth Kálmán, Horváth Mariann kettős 2007. június 30-ig meghosszabbította kontraktusát.

A Győri Tento ETO férfikézilabda-csapatánál már megkezdték a tárgyalásokat, a hírek szerint a jelenlegi csapat együtt maradhat, s 2-3 fiatal játékos érkezése is várható.