Vágólapra másolva!
Ráthonyi Tamással kezdte, novembertől az amerikai Robert Reiddel folytatta munkáját a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata, amelynek vezetősége a múlt heti kupakudarc után Horváth Imre kezébe adta az irányítást.

Vasárnap este edzőt váltott a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata, amely immáron harmadik edzőjét "fogyasztja" a 2004-05-ös bajnokságban. A gárda még Ráthonyi Tamással kezdte az évet, a remek nyitány (négy, százszázalékos teljesítménnyel megvívott bajnoki) ellenére a szakvezető váratlanul mégis távozott. A szakmai vezetést az a Robert Reid vette át, aki szeptemberben érkezett a cívisvárosba, ahol másodedzőként, illetve az NB I B-s egyetemi csapat, a DEKE trénereként is tevékenykedett.

Reid 1978 és 1991 között 13 szezont húzott le az NBA-ben, ebből tíz évadon keresztül a Houston Rocketset erősítette, majd szerepelt a Charlotte Hornets, a Portland TrailBlazers és három meccs erejéig a Phoenix Suns csapatában is.

A csapat helytállt az ULEB-kupában, a bajnokságban is remekelt, az utóbbi hetek sikertelensége miatt azonban nemcsak a szurkolók, de a Vadkakasok tulajdonosi köre is megfogalmazta elégedetlenségét.

Ennek pedig csak edzőváltás lehetett a következménye, a Paks elleni Magyar Kupa-búcsú azt jelentette, hogy a klub vezetése vasárnap menesztette Reidet, s helyére azt a Horváth Imrét nevezte ki, aki éveken át Debrecenben kosarazott, míg az utóbbi években Nyíregyházán dolgozott.