Vágólapra másolva!
Bírói műhibára hivatkozva óvást nyújtott be a vízilabda-szövetséghez az Eger a Vasas elleni - a vízben 9-7-es angyalföldi győzelemmel végződött - vasárnapi elődöntős összecsapás újrajátszása végett. Az ügyben kora délutánra várható döntés.

Az egriek a rájátszásos párviadal Komjádi uszodában rendezett ötödik mérkőzésének ama játékvezetői döntése miatt határoztak az óvás benyújtása mellett, amellyel a hevesi csapatot emberhátránnyal sújtották a negyedik negyedben akkor, amikor Nyéki Balázs góljával 7-6-ra feljött a vendéggárda. A gólszerzőt tudniillik holtidőben elkövetett szabálytalanság miatt - a sajátos gólöröm jegyében az egyébként szintén "beszédes" Vasas-kapusnak, Nagy Viktornak illetlen szavakat mondott, vagy inkább ordított oda Nyéki - végleg cserével állították ki, ami az egriek szerint műhibának minősül, mert - állítják - a meccset a középkezdést követően nekik is hét emberrel kellett volna folytatniuk.

Hogy jogos vagy sem az egri panasz, annak eldöntése első fokon a versenybíróságra vár, amelyet az elnök, Szentgyörgyi Ferenc hétfő délre hívott össze. A vasárnapi meccs Nyéki ominózus kiállítása után is hozott még feszült pillanatokat a parton: az indulatos egri vezetőedzőt, Gerendás Györgyöt piros lappal - ezáltal automatikusan több meccsre szóló eltiltással - büntető Marjay Zsolt játékvezetőt egy néző, jelesül az egri klubelnök édesapja a vízbe lökte...