Vágólapra másolva!
Két és fél perccel a vége előtt Nagy-Britannia vezetett, de mégis kikapott a remekül hajrázó Japántól a debreceni divízió I-es jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában.

3. forduló:
Japán - Nagy-Britannia 5-3 (0-0, 2-1, 3-2)
gól:
Keller (23.), Oszava (31.), Szato S. (58.), Kon (60.), Szaito T. (60.), illetve Shields (29., 52.), A. Tait (44.)

Az első harmad főleg a csetepatékról marad emlékezetes, 11 perc elteltével már négy verekedést láthatott a közönség, elsősorban a britek provokáltak. Összesen 24 perc kiállítást osztott ki ekkor a francia bíró.

A folytatásban a gólok sem maradtak el. A japánok honosított hátvédje, Keller nagy erővel, kapásból lőtt a jobb felső sarokba, majd létszámfölényben Shields egyenlített, de másfél perc elteltével ismét az ázsiaiak vezettek.

A harmadik játékrész elején Ashley Tait éles szögből leadott lövése a kapusról vágódott be, később pedig a japánok kihagytak egy kettős emberelőnyt. Nem így a britek, akik Shields váratlan kísérlete után átvették a vezetést.

Már-már úgy tűnt, a japánok a magyarok után a britektől is kikapnak, amikor az addig kiválóan védő Murphy elütött a korong felett, és Szato So 2:26 perccel a vége előtt az üres kapuba helyezett.

De ezzel még nem volt vége! Myers hatalmasat hibázott, nem tudott felszabadítani, a pakk Kon elé került, s 60 másodperccel a lefújás előtt fordított Japán. A végén üres kapura Szaito Takesi adta meg a kegyelemdöfést. A paprikás hangulatú összecsapáson összesen 75 perc büntetés kaptak a játékosok.

Utolsó harmadbeli potyagólokkal Norvégia legyőzte Lengyelországot a divízió I-es jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában.

3. forduló:
Norvégia - Lengyelország 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
gól:
Knold (11.), Spets (41.), Bastiansen (45.), illetve Plachta (31., 59.)

A két veretlen csapat mérkőzésén a norvégok szereztek vezetést, létszámfölényben Knold bombázott a kapuba a kék vonalról. A riválisnak is akadtak komoly helyzetei, de kettős, illetve szimpla emberelőnyben Grotnes mindent védett, egyszer pedig a kapuvasról pattant ki a korong.

A folytatásban is elsősorban a védekezésre összpontosítottak az együttesek, a biztonságot tartották szem előtt, ezért aztán nem alakult ki ziccer. "Félidőben" szerencsés találattal egyenlítettek a lengyelek: négy a három elleni szituációban egy közeli lövés lecsorgott a norvég hálóőrről, s Plachta eszmélt a leggyorsabban.

Ötven másodperc múlva a skandinávok emberhátrányban kis híján visszavették a vezetést, de a bíró szerint a korong a kapu elmozdulása után került a gólvonalon túlra. Később megint mázlijuk volt a lengyeleknek, Spets közvetlen közelről fölé vágta a billegő pakkot.

Csupán 14.5 másodperc telt el a harmadik harmadból, amikor Radziszewski óriási potyagólt kapott. Az alapvonalról leadott lövés leperdült a kapus lábvédőjéről, és Spets egy méterről most nem rontott. Négy perccel később ismét peches volt a lengyel hálóőr: azt hitte, hogy egy takarásból leadott kísérletet követően a korong alatta van, de tévedett, és kővé dermedten figyelte, miként Bastiansen a kapuba helyezi mellette a pakkot.

A hajrá nagy izgalmakat tartogatott. A lengyelek lehívták kapusukat, és 1:04 perccel a vége előtt Plachta óriási gólt lőtt. A hátralévő idő azonban már nem volt elég az egyenlítésre. A lengyelek veresége azt jelenti, hogy nincs már százszázalékos csapat a vb-n.

Norvégia legyőzte Nagy-Britanniáthttp://www.origo.hu/sport/csapat/20050418kina.html?pIdx=1