Vágólapra másolva!
Péntek este már negyedik világbajnoki mérkőzését vívja a magyar jégkorong-válogatott a divízió I-es vébé debreceni csoportjában. Az ellenfél az eddig pont nélkül álló, ám kiegyensúlyozottan szereplő Nagy-Britannia lesz - számunkra természetesen a győzelem a cél.

Pincési László helyszíni tudósítása Debrecenből

Hivatalosan senki sem ismeri el, de mégis mindenki számolgat a divízió I-es jégkorong-világbajnokság kapcsán. Ha másban nem is mindig olyan jó a magyar szurkoló, a matematika mindig is az erőssége volt. Szerencsére a Pat Cortina irányította magyar válogatott eddig úgy szerepel, hogy jó dolog számolni és a tabellára nézni - mégis, a mai játéknap ebből a szempontból is sorsfordító lehet.

A nagy rivális Norvégia ugyanis Kína ellen lép majd jégre, a várakozásoknak megfelelően ki is tömi az ázsiai csapatot, remélhetőleg nekünk sem okoz majd gondot a brit válogatott. Az az együttes, amely ugyan három vereséget szenvedett, mégis alaposan megszorongatta Lengyelországot (0-2), Japántól pedig úgy kapott ki 5-3-ra, hogy három perccel a lefújás előtt még 3-2-re vezetett.

"Úgy vágtunk neki a világbajnokságnak, hogy meglepetést szeretnénk szerezni, s ha igazán komolyan gondoltuk volna, hogy fiatal csapatunkkal érmet nyerjünk, akkor Japánt le kellett volna győzni. Sajnos azonban mentálisan elfáradtunk, s hibáinkat az ellenfél három perc alatt kihasználta" - mondta Rick Strachan szövetségi kapitány. "Lengyelország ellen kifejezetten jól játszottunk, főleg az első harmadban domináltunk csapatként, Norvégia viszont sokkal tapasztaltabb és jobb volt nálunk. Nagyon várom a magyarok elleni összecsapást, mert az utóbbi időben mindig jó meccseink voltak egymás ellen, a házigazda erős válogatottal bír, védekezésük egészen kiváló" - vélte a szakember.

A britek edzője arra is panaszkodott, hogy idősebb játékosai fáradtabbak már, így a fiatal, ám tapasztalatlan hokisok kerülnek egyre inkább előtérbe.

A két csapat korábban 22 mérkőzést vívott egymással, ebből 12 magyar és 9 brit siker mellett egy döntetlen a mérleg.

az állás:
1. Magyarország 5 pont (14-2)
2. Norvégia 5 (13-7)
3. Lengyelország 4 (13-6)
4. Japán 4 (13-7)
5. Nagy-Britannia 0 (6-15)
6. Kína 0 (4-26)