Vágólapra másolva!
A címvédő Honvéd Vasas felett aratott kiütéses sikerével kezdődött meg a férfivízilabda-ob I bajnoki rájátszásának - az egyik fél három győzelméig tartó - döntője: a vasárnapi nyitányon Kovács István legénysége hét góllal verte Földi László angyalföldi alakulatát a Kőér utcában.

Férfivízilabda-ob I, rájátszás, döntő, első mérkőzés:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 12-5 (4-2, 1-0, 4-1, 3-2)
gól:
Fodor 3, Szívós, Paján 2-2, Molnár, Biros, Kovács, Szabó, Bárány 1-1, illetve Vindisch, Varga Dénes 2-2, Varga Dániel 1.

Az elődöntőben a Honvéd rövid úton elintézte a Szegedet, a Vasas ugyanakkor csak a végső, ötödik összecsapáson tudta kicsikarni a döntőbe jutást az Eger ellenében. A piros-fehérek és a piros-kékek randevúja a fináléban egyszersmind azt is jelenti, hogy megismétlődik az utóbbi évek szereposztása, hiszen rendre - egészen pontosan 2002-től - ugyanez a két csapat vívja a párharcot a bajnoki elsőségért. Igaz, a végkifejlet is egyforma esztendők óta, a Honvéd ugyanis 2001-től megszakítás nélkül nyeri az aranyéremről határozó sorozatot, s az idén ötödször érhet révbe a Kovács István igazgatta gárda.

Hogy több mint komolyak a "dominósok" mostani szándékai is, azt már a döntő első meccse igazolta, hiszen a Vasasnak egy pillanatnyi esélyt se hagytak a találkozónak még szorosabbá tételére sem. A csapatkapitány Benedek betegsége miatt hat olimpiai bajnokkal felálló hazaiak - elsősorban Fodor remeklése révén - már az elején elhúztak két góllal.

A folytatásban a Honvéd-támadások hatékonyságát a Vasas percekig volt csupán képes ellensúlyozni, a harmadik játékrész közepén Szívós második találatával már 8-2-re vezetett a vendéglátók együttese.

A Földi-csapat szempontjából kétségtelenül megalázó, ám a látottak alapján (a Honvéd játékába a könnyelműsködés, kihagyott büntető is belefért) még csak nem is túlzott 12-5-ös végeredményt Bárány állította be négyméteresből.

A finálé második mérkőzését a két együttes szerdán vívja (18.30, m2), a helyszín a Komjádi uszoda.