Vágólapra másolva!
A vízilabda ob I játékvezetői kara minden felnőtt- és utánpótlás-mérkőzésre vonatkozóan felfüggeszti tevékenységét mindaddig, amíg a szövetség (MVLSZ) elnöksége nem reagál érdemben az általa hétfőn megfogalmazott nyílt levélben szereplő kérdésekre.

A bírók azután folyamodtak ehhez a lépéshez, hogy a férfi bajnoki rájátszásban szerintük visszatérően a játékvezetőket emberileg és szakmailag méltánytalanul érintő döntések születtek.

A levélben a bírói kar kéri a MVLSZ elnökségét, hogy azonnal és nyilvánosan vonja vissza vasárnapi határozatát, amelyben elmarasztalta a Vasas-Eger elődöntő utolsó mérkőzésén bíráskodott Marjay Zsoltot és Kiszely Gábort, és a továbbiakban mindkét érintettet küldje rájátszásos találkozókra.

A tiltakozók kérik továbbá, hogy a jövőben biztosítsák szakmai képviseletüket az elnökségen belül, valamint azt, hogy következetesen alkalmazzák a klubok és az elnökség által elfogadott versenykiírást. Azt is kérik: az ismételten visszaeső Gerendás György vezetőedző (Eger) fegyelmi ügyét a súlyához mérten, ne halasztó hatállyal bírálják el.

A szakembert az ominózus meccs után három mérkőzésre tiltották el, de a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették. A bírói kar szerint jelenlegi összetétele nem teszi alkalmassá az MVLSZ elnökségét a játékvezetőket érintő szakmai döntések meghozatalára.

"A nyílt levelet én nem kaptam meg a játékvezetőktől, más forrásból értesültem róla, hogy van ilyen kezdeményezés" - jelentette ki hétfő este Martin György, a szövetség elnöke. "Jóllehet május 5-én van rendes elnökségi ülésünk is, amely alkalmas lenne a felvetett kérdések megtárgyalására, ám az ügy kiemelt fontossága miatt rendkívüli ülést hívok össze, méghozzá e hét második felére, mivel ezt szerdáig már nem tudom megtenni az idő rövidsége miatt. Hangsúlyozom, hogy kész vagyok a rendkívüli testületi fórumra, ha a szerdai meccs, a Honvéd-Vasas bajnoki döntő második mérkőzése gond nélkül lebonyolódik."