Vágólapra másolva!
A három nyert mérkőzésig tartó férfivízilabda-bajnoki döntő vasárnapi, Kőér utcai első összecsapásán a Honvéd 12-5-re, játszi könnyedséggel diadalmaskodott, s szerdán a második randevún - ha csak minimális különbséggel is, de - újfent a bajnoki címvédő győzött a Vasas ellen.

Férfi bajnoki döntő, második mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 5-6 (3-2, 0-3, 1-1, 1-0)
gól:
Vindisch, Varga Dénes 2-2, Steinmetz B. 1, illetve Szívós, Bárány, Kiss, Molnár, Paján, Biros 1-1.

Nem született megegyezés a férfi vízilabdabajnoki döntő második mérkőzése előtt a pólóelnökség és a gyakorlatilag sztrájkot hirdető ob I-es játékvezetők között, így két korábbi, a jelenlegi kereten kívüli bíróra, Szentgyörgyi Ferencre és Erdős Lászlóra hárult a Vasas-Honvéd meccs levezénylésének feladata szerda este a Komjádi uszodában.

Amint azt a közvetlenül a találkozó előtt véget ért rendkívüli elnökségi ülésről Martin György elnök elmondta, elmaradt a megegyezés a játékvezetőkkel, megfogalmazása szerint "nem engedtek a zsarolásnak". A bírók kitartottak amellett, hogy az elnökség vonja vissza döntését, amellyel többek között elmarasztalta a Vasas-Eger találkozót vezető Marjay Zsolt, Kiszelly Gábor kettőst, különben nem hajlandók közreműködni az idény további összecsapásain. A szükséges kompromisszum hiányában szerda este annyi dőlt el, hogy nem marad el a meccs, de nem az ob I-es keret bíróival, továbbá hogy az elnökség - amelynek 15 tagja közül 12 volt jelen a rendkívüli összejövetelen - három hét múlva újratárgyalja az ügyet.

A Komjádi-uszoda hazainak számító vízében a Vasas kezdett határozottabban, de egy gólnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. A Honvéd rendre egyenlített, 3-3 után pedig - Molnár tetszetős centergólja nyomán - át is vette a vezetést a Kőér utcai alakulat. Mi több, Paján pompás húzásával a félidőre 5-3-ra alakította az állást a vendégcsapat.

A harmadik negyedben jó ideig mindkét oldalon megállt a pólótudomány, hatástalan kísérletek, elpackázott lehetőségek jellemezték a játékrészt majd' öt percen át, amikor is Vindisch megtörte a jeget: másodszor véve be Gergely kapuját 4-5-re felzárkóztatta az angyalföldi legénységet. Biros azonban a legjobbkor "lőtte hátba" Nagyot - a kapufáról a kapusra pattant a labda, s róla a hálóba -, így a záró felvonásnak különösebb aggodalom nélkül vághatott neki a Domino.

Amely egy gólnál közelebb már nem is engedte magához a Vasast, a minimális különbség pedig éppen elegendő volt a sikerhez, így ahhoz, hogy a bajnok vasárnap (15.30, m1) hazai medencében begyűjtse a titulusa megőrzéséhez még hiányzó harmadik győzelmét is.