Vágólapra másolva!
A története negyedik női kézilabda EHF-kupa-döntőjében szereplő és a korábbi hármat elveszítő Győri Graboplast ETO KC még soha sem várhatta hatgólos előnnyel a visszavágót. A rivális Cornexi-Alcoa-HSB Holding viszont a csodában bízva, a 3500 néző befogadására alkalmas székesfehérvári jégcsarnokban rendezendő, vasárnap 16.45-kor kezdődő második felvonásban képesnek érzi magát, hogy ledolgozza a 27-21-es hátrányt.

A finálékat eddig rendre otthon kezdő Győr 1999-ben három (24-21), 2002-ben pedig ötgólos (30-25) előnnyel indult a visszavágóra, míg tavaly 27-27-ről rajtolt, s aztán a dániai kirándulások mindig csalódással zárultak.

Most viszont magyar csapat az ellenfél, ráadásul a két együttes ebben az idényben már négyszer mérkőzött, és csak az ETO győzött. Ebből kétszer Székesfehérváron (igaz, nem a jégpályán): november 3-án 33-31-re, április 24-én pedig 34-30-ra úgy, hogy az első félidőben még a Cornexi vezetett.

A fennállása első nemzetközi kupafináléjában szereplő Cornexi ezt megelőzően utoljára 2003. október 4-én győzte le a Győrt (32-31) - vasárnap lesz ennek 596 napja -, viszont olyan mértékű siker, amely most jó lenne az EHF-kupa elhódításához, nem volt.

"Most azon leszünk, hogy legyen! Bízunk a csodában. Nincs rajtunk teher, felszabadultan játszhatunk, és a közönség segítségével olyan állapotba kerülhetünk, ami szükséges egy szép sikerhez" - mondta Szabó Edina, a fehérváriak edzője.

Róth Kálmán, a győriek trénere szerint játékosai maguknak okoztak bajt azzal, hogy az első találkozón nem tudtak megnyugtató előnyt szerezni.

"Lehetett volna akár tíz gól is a különbség, de amikor megroppanthattuk volna a Cornexit, nem tettük, mert elkezdtünk kapkodni. Nem szabad hagyni, hogy a hazaiak megérezzék, lehet keresnivalójuk, mert akkor bajba kerülhetünk. Úgy kell játszanunk, mintha döntetlenről indulna a csata."

Az mtv által közvetített mérkőzésre az ülőjegyek elfogytak, csak az állószektorokba kaphatók még belépők, és a jelek szerint telt ház lesz.