Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig Szombathelyen és Bükön rendezik meg a jubileumi, XXX. Vodafone-Savaria-kupa nemzetközi nőiröplabda-tornát, amelyen a Ludvig Zsolt szövetségi kapitány irányította magyar csapat mellett Finnország, Ausztria és Szlovákia válogatottja vesz részt.

A június 3-5-én Dániában sorra kerülő B csoportos Eb-selejtezőre készülő, múlt szerda óta Dunavarsányban edzőtáborozó magyarok megfiatalított kerettel érkeznek, a legidősebb játékos a 29 esztendős Nagyné Mátrai Veronika, de az 1988-as születésű Horváth Dóra is a kiválasztottak között van.

A keret a bajnok és kupagyőztes Vasasra, valamint a mindkét sorozatban ezüstérmes Nyíregyházára épül, kiegészülve három légióssal: Héjjas Valériával (Egyesült Államok), Bognár Krisztinával (Németország) és Kiss Katalinnal (Svédország).

Az 1972 óta létező Savaria-kupa az elmúlt bő évtizedben különböző okok miatt háromszor is elmaradt.

Pénteken és vasárnap Szombathelyen a Sugár úti sportcsarnokban lesznek a mérkőzések, szombaton Bükre költözik a mezőny, itt köszöntik a szervezők a magyar női "aranygeneráció" két tagját, Torma Ágnest és Szijjártóné Kőszegi Bernadettet.

A program
péntek (Szombathely)
16.00: Finnország - Szlovákia
18.00: Magyarország - Ausztria

szombat (Bük)
16.00: Finnország - Ausztria
18.00: Magyarország - Szlovákia

vasárnap (Szombathely)
9.30: Ausztria - Szlovákia
11.30: Magyarország - Finnország.