Vágólapra másolva!
Az [origo] információja szerint tovább erősödik az MKB-Euroleasing Sopron már eddig is szenzációs igazolásokkal "felturbózott" játékoskerete. A MiZo-Pécsi VSK elleni magyar nőikosárlabda-döntő harmadik, keddi mérkőzésére készülő gárda régi-új csillaga lehet a több, mint százszoros válogatott hátvéd-bedobó Eördögh Edit, a Diósgyőr jelenlegi erőssége.

A 30 éves, 180 centis Eördögh - a 2003-2004-es bajnoki idény legjobbjának megválasztott kosaras - ugyan nem tudta megerősíteni az információt, de nem is tagadta azt.

"Amikor vasárnap nyilvánosságra került, hogy Vajda Anna távozik Sopronból, felhívott Török Zoltán ügyvezető, és megkérdezte, nem volna-e kedvem az MKB Euroleasing-Sopron csapatában folytatni pályafutásomat. Egyelőre még gondolkozom az ajánlaton. Hozzáteszem, mindenképpen távozom Diósgyőrből, ahol lejárt a szerződésem, habár volt még egy évre opcióm, de azt nem kívánom igénybe venni. Családi okokból szeretnék hazatérni Sopronba, ahol már tíz éve lakom s ahol a férjem is lakik. Nehéz úgy házaséletet élni, hogy négyszáz kilométerre vagyunk egymástól. Pláne úgy, hogy záros határidőn belül gyereket szeretnénk."

Eördögh a 2004-2005-ös idény jelentős részét keresztszalag-szakadással a sérültek listáján töltötte, csak a közelmúltban tért vissza a pályára.

"Még korántsem vagyok százszázalékos állapotban, sokat kell futnom, erősítenem a térdemet és a combomat a nyáron. A kisbabát így egy idénnyel lehalasztjuk, ha már verejtékes munkával végigcsináltam a rehabilitációt, szeretnék legalább egy teljes idényt végigjátszani. Ilyen szempontból ideális hely lenne Sopron, abban a sztárcsapatban már nem lesz szükség arra, hogy 35-40 perceket játsszam, mint például korábban a Soproni postásban, s olykor a GYSEV-Ringában is, ahol 2002-ig három idényt játszottam, az utolsóban bajnoki aranyérmet szerezve" - tette hozzá Eördögh.

Az erősítésekről annyit, hogy a Los Angeles Sparks WNBA-bajnok irányítója, Nikki Teasley, a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságok (18 és 20 évesek) MVP-je, az ukrán bedobó Olekszandra Gorbunova és a Harvard egyetemen végzett magyar válogatott center-bedobó Cserny Réka is leszerződött már a szerb-montenegrói Gordana Kovacevic, a cseh Lucie Blahuskova és a szintén szerb-montenegrói Ivana Matovic, továbbá a magyar válogatott kerettag Honti Kata és Horváth Zsuzsanna mellé.

A távozó - és kedden Pozsonyban operáción átesett - Vajdáról egymásnak ellentmondó hírek keringenek: a DKSK-t és a MiZo-Pécsi VSK-t is emlegetik a kérők között.

Ch. Gáll András