Vágólapra másolva!
Akárcsak az elmúlt három évben, most is nagy az esélye annak, hogy a Fotex KC Veszprém és a Pick Szeged vívja szombaton a T-Mobile - Budapest Bank férfikézilabda Magyar Kupa döntőjét Balatonfüreden.

A szombaton 14. bajnoki címét éppen Tisza-parti riválisával szemben begyűjtő veszprémiek az utóbbi 17 alkalommal mindig finalisták voltak, és ebből 15-ször nyertek is. 1997-ben az Elektromos, 2001-ben pedig a Dunaferr jelentett legyőzhetetlen akadályt számukra.

A Fotex a pénteki elődöntőben a Dunaújvárossal találkozik, s mivel a bajnokságban mind a négy alkalommal megverte a Duna-parti alakulatot, ezért most is a címvédő a favorit. A veszprémieknél nem játszhat az orosz légiós, Jevgenyij Lusnyikov, akit három meccsre eltiltottak, mert súlyos sérülést okozott Daniel Andjelkovicnak, a Pick Szeged irányítójának.

A négyszeres kupagyőztes Szeged ugyanakkor a Csömörrel mérkőzik a fináléba kerülésért. Az esélyesebb Picknél Andjelkovic és Mezei sérült, a két kiválóság hiánya inkább a döntőben lehet mérvadó. Ez lesz a 47. Magyar Kupa, s első alkalommal kerül sor a záró ütközetekre Balatonfüreden.

A program:
péntek, elődöntő:
Pick Szeged - Csömör 15.45
Fotex KC Veszprém - Dunaferr 18 (m2)
szombat:
a 3. helyért, 14.30
döntő, 16.40 (mtv)