Vágólapra másolva!
Kedden Barcelonába repül a magyar nőivízilabda-válogatott, ahol a világbajnoki felkészülés részeként előbb együtt edzőtáborozik a spanyolok legjobbjaival, majd a hétvégén négyes tornán indul a házigazdák, továbbá Oroszország és Olaszország válogatottjának társaságában.

A katalán fővárosba 14 játékossal - alapvetően a júliusi montreali vb-re tervezett gárdával - kel útra Faragó Tamás szövetségi kapitány, aki hétfőn elmondta, hogy velük tart a volt német válogatott, időközben visszahonosított Bujka Barbara is. Az ő világbajnoki szereplése még kérdéses ugyan, mivel egyelőre nincs játékengedélye, de a szakvezető reménykedik benne, hogy a németek igent mondanak, és Bujka ott lehet a kanadai vb-n a magyar nemzeti csapat tagjaként. A spanyolországi edzőtáborozáson mindenesetre részt vesz, hogy együtt gyakorolhasson a társakkal, de a nemzetközi tornán nem játszik.

A Barcelonába utazók névsora
kapusok: Horváth Patrícia (Domino-BHSE-POLO), Serfőző Krisztina (Egri VK)
mezőnyjátékosok: Takács Orsolya (BVSC-Turbo), Györe Anett, Tomaskovics Eszter, Valkay Ágnes (mindhárman Domino-BHSE-POLO), Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Bujka Barbara, Zantleitner Krisztina (valamennyien Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Kisteleki Dóra (Hungerit-Szentesi VK), Drávucz Rita, Stieber Mercedes (mindketten Fiorentina), Pelle Anikó (Orizzonte Catania)