Társoldalunk:

Edzőt váltott a Vásárhely nőikézi-csapata

2005.06.13. 9:05

Nem hosszabbította meg Pánczél Barabás vezetőedző szerződését a Liss-HNKC nőikézilabda-csapata, így a 2005-2006-os szezont már a Svájcból hazatérő Buday Ferenc irányításával kezdi meg a hódmezővásárhelyi együttes.

Csupán a hetedik helyen végzett a most befejeződő nőikézilabda-bajnokságban a Liss-HNKC együttese, ennek következményként a klub vezetése nem hosszabbította meg a másfél éve Hódmezővásárhelyen dolgozó Pánczél Barabás szerződését, ellenben megegyezett Buday Ferenccel.

"Valakinek el kell vinni a balhét, s ez általában nem a játékosokra, hanem az edzőkre hárul. A közvélemény többet remélt, de most is állítom: túlzóak voltak az elvárások, nem lehetett realitás az 5. hely. De a 6. helyezést megtarthattuk volna" - nyilatkozta Pánczél a Délmagyarország kérdésére.

Buday egy plusz egy éves megállapodást kötött a vásárhelyi egyesülettel, mint a lapnak elmondta, egy-másfél hete keresték meg először a klub vezetői. "Február eleje óta vagyok itthon, s mindenképpen el akartam helyezkedni a sportágban, lehetőség szerint élvonalbeli, komoly terveket szövögető együttesnél. A Vásárhely ilyen - a nemzetközi szereplés kiharcolását fogalmazták meg célként -, ráadásul számomra külön érdekesség, kihívás, mert ez lesz az első női csapatom."

Buday 1979 óta dolgozik edzőként, korábban megfordult az olasz Teramo, Rubiera, illetve Gaeta együttesénél, itthon pedig a Dunaferr mellett a Pick-Szeged és az Orosháza szakmai munkáját irányította. A szakember 2003 nyarán szerződött a svájci Winterthur férficsapatához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK