Vágólapra másolva!
Július 25-én Sopronban kezdi meg felkészülését az újvidéki Eb-pótselejtezőre a férfikosárlabda-válogatott. Meszlényi Róbert szövetségi kapitány 14-es keretében öt légiós, és kilenc itthon játszó kosaras található.

Minden bizonnyal számíthat a legjobb külföldön játszó magyar kosarasokra Meszlényi Róbert, a férfi válogatott új szövetségi kapitánya a szeptemberi Eb-pótselejtezőn. A hírek szerint a szövetség már felvette a kapcsolatot a klasszisokkal, köztük az Európa-bajnoki selejtezőt korábban kihagyó Dávid Kornéllal és Gulyás Róberttel.

A spanyol Tau és a görög Panelliniosz centere mellett még a keret tagja a lengyel Prokom Trefllel bajnoki aranyérmet szerző Németh István, a horvát Cibonával ezüstöt nyerő Báder Márton, illetve a Bonnból a belga Basket Groot Leuvenhez szerződő Simon Balázs is.

Érdekesség, hogy a keretnek nem tagja a bajnok Atomerőmű SE centere, Czigler László, ellenben a Pécsről Paksra szerződő, újonc Horváth Zoltánra számít a kapitány.

A pótselejtezőre való felkészülés július 25-én kezdődik, a csapat Sopronban tölt két hete, majd augusztus 5-6-án, Szombathelyen Románia ellen lép pályára. Hónap végén a 2003-as Európa-bajnok Litvánia következik, a találkozókra Debrecenben és Székesfehérvárott kerül sor.

A szeptember elejei, szerb-montenegrói pótselejtezőn Svédország és Portugália az ellenfél, amennyiben sikerül a csoport élén végezni, a másik két csoportelsővel egy hármas körmérkőzésen dől el, melyik csapat kvalifikálja magát a tizenhatodikként a kontinensbajnokság mezőnyéhez.

a magyar válogatott kerete
Németh István (Prokom Trefl, lengyel), Dávid Kornél (Tau, spanyol), Báder Márton (Cibona, horvát), Simon Balázs (Basket Groot Leuven, belga), Gulyás Róbert (Panelliniosz, görög), Horváth Zoltán (Atomerőmű), Kálmán László (Falco), Mészáros Zalán (Atomerőmű), Sitku Ernő (Nyíregyháza), Kámán Tamás (Albacomp), Horváth Ákos (Albacomp), Góbi Henrik (Albacomp), Dénes Gábor (?), Fodor Gergő (?).