Vágólapra másolva!
Megtartotta a bajnokságok sorsolását a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága, a hölgyek szeptember 4-én, a férfiak egy héttel később kezdik a 2005-2006-os pontvadászatot. A női válogatott Németh András irányításával egyhetes edzőtáborozást tart Zala megyében.

A Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága megtartotta a 2005-2006-os bajnoki sorsolást. A férfiaknál a bajnok MKB Veszprém KC a Debreceni KSE ellen kezdi meg a szereplést, míg a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged ellenfele az újonc Komló lesz szeptember 11-én.

A hölgyek egy héttel korábban nyitnak, a bajnok Győri Graboplast ETO viszont még nem tudhatja, melyik gárda lesz az ellenfele, ugyanis a 12 csapatos bajnokság jelenleg ismeretlen gárdájával kell megmérkőznie.

az első forduló párosítása
nők, 1. forduló (szeptember 4.)
FTC - Vasas SC
Budapesti Kőbányai-Spartacus - Cornexi-Alcoa-HSB Holding
Győri Graboplast ETO - x
DVSC - Békéscsabai ENK
Kiskunhalasi NKSE - Liss-HNKC SE
Dunaferr NK - Váci NKSE

férfiak, 1. forduló (szeptember 11.)
Pick Szeged - Komlói BSK-Fűtőerőmű
MKB Veszprém KC - Debreceni KSE
Dunaferr SE - Hargita KC
Tatabánya Carbonex KC - Csömör KSK
PLER-Airport I. - Békési FKC
Győri Tento ETO - Kézilabda Klub Nyíregyháza

Ami a nőikézilabda-válogatottat illeti: a Németh András szövetségi kapitány csapata vasárnaptól Zala megyében készül majd, az egyhetes edzőtáborozás során Keszthelyen és Nagykanizsán tréningeznek a lányok.

Nem tart a többiekkel Pálinger Katalin, aki a hétvégén utazott el új csapatához, az FC Köbenhavnhoz. A dán gárda másik magyar légiósa, Siti Eszter viszont a válogatottal lehet. A debreceni Madai Petra sérült, ő sem lesz jelen.

Az együttes ezt követően augusztus 7-én találkozik, és 11-13. között a Pannon GSM-kupán szerepel, amelyen Brazília, Lengyelország, valamint Románia válogatottja lesz az ellenfél Székesfehérvárott, illetve Balatonfüreden.

a keret
kapusok: Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa-HSB Holding), Herr Orsolya (Gyori Graboplast ETO KC), Pastrovics Melinda (FTC)
mezonyjátékosok: Vérten Orsolya, Mörtel Renáta, Görbicz Anita, Nagy Krisztina, Kovacsics Mónika (Gyor), Kenyeres Fanni, Balogh Beatrix (Cornexi), Kirsner Erika, Tóth Tímea (FTC), Kindl Gabriella, Ferling Bernadett, Borbás Rita, Mehlmann Ibolya (Dunaferr), Szucs Gabriella (Debrecen), Siti Eszter (FC Köbenhavn), Hornyák Ágnes (Vác), Gaál Adrienn (Hódmezővásárhely)

[origo] / (MTI)