Vágólapra másolva!
A Vác a Besztercebányával (Banska Bystrica)  találkozik a 16 közé jutásért a női kézilabda KEK-ben. Az első mérkőzésnek október elsején vagy 2-án a Duna-partiak, míg az egy héttel később sorra kerülő visszavágónak a szlovákok adnak otthont.

Hajdu János, a Vác vezetőedzője elmondta, legyőzhető és közeli riválist remélt, és csak az utóbbi kívánság teljesült. "Az utazással nincs baj, ellenfélnek viszont kicsit erős. Kaphattunk volna kedvezőbb csapatot is" - jegyezte meg.

A Banska Bystrica 1998-ban EHF-kupa-döntőig jutott, akkor a Dunaferr jobbnak bizonyult nála, azóta a gárda nem ért el számottevő sikert.

A női Bajnokok Ligájában a Dunaferr selejtezőt játszik a 16 közé jutásért, ahol a magyar bajnok Győri Graboplast ETO KC már automatikus résztvevő.

Az EHF-kupában a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding, valamint a Ferencváros a 3., a DVSC pedig a 2. körben jut először szóhoz. A férfimezőnyben a BL-ben szerdán Barcelonában sorsolják a csoportokat, a két magyar érdekelt az MKB-Veszprém és a Pick Szeged.

Az EHF-kupában a Tatabánya-Carbonex a 2., a Dunaferr pedig a 3. fordulóban lép pályára először. A KEK-ben a PLER-Airport szintén a 2. körtől érdekelt.

Valamennyi második fordulósnak augusztus 16-án, a harmadik körösöknek pedig október 11-én lesz sorsolás.