Vágólapra másolva!
Vasárnap megkezdi négymérkőzéses menetelését a nőikosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőben, melynek első állomása a lengyelországi Jaworzno lesz.

Sterbenz Tamás szövetségi kapitány együttese a franciaországi Lorient-ban rendezett múlt heti négyes tornán már találkozott a lengyelekkel, s az akkori 71-63-as győzelem jó előjel lehet a kvalifikáció nyitókörére.

"Szombaton reggel szállunk buszra, és remélhetőleg még aznap este tudunk egyet edzeni a jaworznói csarnokban. Öt napja a hétből a legjobb felkészülési meccsünket vívtuk Bibrzyckáék ellen, önbizalomnövelő siker volt, de látszott, hogy ők előrébb tartanak az összehangolódásban. Egyszóval újabb bravúrra lesz szükség" - mondta a szakvezető.

A lengyel csapat 16-án lép pályára Magyarországon - pontosabban Sopronban -, és akkor a hírek szerint már a tengerentúli profi ligából (WNBA) visszatérő, 214 centis Margo Dydek is a többiekkel tart.

Ami a csoport harmadik tagját illeti, a kapitány szerint a finnek is "rágós falatnak" bizonyulhatnak: "Láttam néhány tavalyi jó meccsüket, és hamarosan megkapjuk a múlt heti, kassai találkozóikat is videón, amikor nagy meglepetésre legyőzték a legjobbak közé tartozó litvánokat" - tette hozzá.

A hármas csoportból az első helyezett léphet tovább a következő selejtezőkörbe, amelyre közvetlenül az Eb előtt kerül sor a kontinenstornának otthont adó Törökországban.

Az A csoport magyar menetrendje:
augusztus 7.:
Lengyelország - Magyarország, Jaworzno 15.20

augusztus 10.:
Magyarország - Finnország, Miskolc 20.00

augusztus 16.:
Magyarország - Lengyelország, Sopron 17.00

augusztus 19.:
Finnország - Magyarország
Kotka (magyar idő szerint) 18.00