Vágólapra másolva!
Elsősorban nem az eredmény, hanem az Európa-bajnoki pótselejtezőkön alkalmazandó taktika begyakorlása a célja a magyar férfikosárlabda-válogatottnak Litvánia ellen a szombati és vasárnapi felkészülési mérkőzéseken Debrecenben.

A Főnix Csarnokban mindkét nap 17.30-kor kezdődő találkozókon a Meszlényi Róbert vezette nemzeti csapat a legideálisabb kerettel veheti fel a küzdelmet az Európa-bajnok és a legutóbbi olimpián negyedik baltiak ellen. Ez azt jelenti, hogy immár Gulyás Róbert (Olimpiakosz) és Dávid Kornél (Vitoria) is együtt gyakorol társaikkal, illetve hogy komolyabb sérülés, betegség nem gátolja a hazaiak munkáját.

"A világ egyik legjobbjának tartott litvánok ellen főleg védekezésben szeretnék a korábbinál keményebb játékot látni, hiszen a Portugália és Svédország elleni pótselejtezőkön is ez lehet az egyik fő fegyverünk" - jelentette ki a szövetségi kapitány a szerda délelőtti debreceni sajtótájékoztatón, amelyen a teljes válogatott stáb jelen volt. A szakvezető hozzátette: a mindössze háromhetes felkészülés nem túl hosszú egy ilyen fontos megmérettetésre, ám igyekszik így is a maximumot kihozni a csapatból.

A jelenleg 14 fős magyar keretből tizenketten vesznek majd részt a jövő pénteken kezdődő kvalifikációs sorozatban. A Litvánia elleni szombati és vasárnapi mérkőzésekre 600, 800 és 1200 forintos áron vásárolhatók belépők elővételben a Vadkakasok klubirodában és a Tourinformban, illetve a találkozók napjain 9 órától a Főnix Csarnokban. A szurkolók egy jeggyel mindkét találkozót megtekinthetik.

A magyar keret:
Báder Márton (Cibona Zagreb), Dávid Kornél (Vitoria), Dénes Gábor (Pécs), Fodor Gergely (Fürstenfeld), Fodor Márton (Debrecen), Góbi Henrik (Albacomp), Gulyás Róbert (Olimpiakosz), Horváth Ákos (Albacomp), Horváth Zoltán (Atomerőmű), Kámán Tamás (Albacomp), Kálmán László (Szombathely), Mészáros Zalán (Atomerőmű), Németh István (PT Sopot), Sitku Ernő (Nyíregyháza), szövetségi kapitány: Meszlényi Róbert

A litván keret:
Povilas Ciukinas (Lietuvos Rytas), Tomas Delininkaitis (Lietuvos Rytas), Vidas Ginevicius (Zalgiris Kaunas), Simas Jasaitis (Lietuvos Rytas), Robertas Javtokas (Lietuvos Rytas), Ksistof Lavrinovic (Kazany), Darjus Lavrinovic (Zalgiris Kaunas), Saulius Kuzminskas (Lietuvos Rytas), Simonas Serapinas (Zalgiris Kaunas), Dainius Salenga (Girona), Ramunas Siskauskas (Treviso), Mindaugas Zukauskas (Siena), szövetségi kapitány: Antanas Sireika.