Vágólapra másolva!
Elkészült a szerbia-montenegrói férfi kosárlabda Európa-bajnokságot felvezető kvalifikációs villámtorna menetrendje: a magyarok első mérkőzésüket a csehekkel vívják vasárnap.

Az utolsó "szűrésnek" Újvidék ad otthont jövő keddig, a pótselejtezős csoportját megnyerő Meszlényi-gárda az első és - Izrael ellen - az utolsó napon lesz érdekelt. A trió győztese kapja meg a 11 nap múlva kezdődő Eb utolsó, 12. kiadó helyét.

"Az első meccset okvetlenül hoznunk kell, utána szerencsére kapunk egy nap pihenőt. Mindkét ellenfél verhető, úgyhogy bizakodva várjuk a rajtot. Szerencsés a sorsolásunk, hiszen nem egymást követő napokon játszunk, hanem lesz egy nap szünetünk a két meccs között. Ha vasárnap megverjük a cseheket, szerintem továbbjutunk" - mondta Meszlényi Róbert szövetségi kapitány, hozzátéve: szerdáig Pakson zajlik a felkészülés, csütörtökön Szlovéniában lép pályára az együttes, majd pénteken utazik tovább Újvidékre.

A nemzetközi szövetség európai szekciójának honlapja az izraelieket tartja favoritnak, akik két éve a hetedik helyen végeztek Svédországban. Ugyancsak százszázalékos teljesítménnyel jutott el az utolsó akadályig a cseh válogatott.

A magyarok egyszer botlottak - a svédek vendégeként -, a két vezéregyéniség közül Gulyás Róbert 24 pontos és 9 lepattanós, Dávid Kornél pedig 16,5 pontos és 6,8 lepattanós átlaggal büszkélkedhet.

A selejtező menetrendje:
vasárnap 20 ó: Magyarország - Csehország
hétfő 20 ó: Csehország - Izrael
kedd 20 ó: Magyarország - Izrael

[origo]/(MTI)