Vágólapra másolva!
A férfivízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a bajnoki címvédő Domino-BHSE idegenbeli 16-8-as győzelme után a Kőér utcában csapott össze a Szolnokkal. Ugyan a hazaiaknál több kulcsjátékos is pihenőt kapott Kovács István vezetőedzőtől, nem történt meglepetés: a Domino megnyerte a visszavágót is, így kettős sikerrel jutott az elődöntőbe. Később a Vasas, a Szeged és az Eger csatlakozott a Honvédhoz. 

Malév Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, visszavágó
Domino-BHSE - Szolnoki VSC 11-8 (3-2, 2-1, 4-2, 2-3)
Kőér utca, 300 néző
gól: Hárai 3, dr. Molnár T. 2, Tóth M. 2, Kovács O., Fodor, Cseh, Paján 1-1, illetve Babay 4, Balogh 2, Pataki, Hangay R. 1-1
A negyeddöntőbe jutott kettős győzelemmel a Honvéd.

Az első játékrész végén büntetőt hibázott a Szolnok, így a Domino-BHSE egygólos előnnyel, 3-2-vel zárta az első nyolc percet, a félidőre pedig 5-3-as vezetésre tett szert a fővárosi együttes.

A harmadik negyedben a Domino hozta el a ráúszásnál a labdát, majd pár másodpercen belül a játékrész első találata is megszületett: Cseh szemet gyönyörködtető találattal iratkozott fel a góllövőlistára (6-3).

A vendég szolnokiak Babay és Balogh találataival kapaszkodtak ugyan, de dr. Molnár Tamás visszaállította a korábban kivívott háromgólos különbséget (8-5).

Az utolsó negyedet a Szolnok 3-2-re hozta (a találkozó utolsó gólját Balogh szerezte), ám a Domino így is 11-8-ra győzött, s kettős sikerrel jutott elődöntőbe.

Az Eger szintén kettős győzelemmel biztosította helyét a legjobb négy között az idei kiírásban, miután a szombat esti visszavágón is fölényesen verte a Pécset. Az ob I újonca - soraiban az olimpiai bajnok kapussal, Kósz Zoltánnal és a szintén elnyűhetetlen Petőváry Zsolttal - vitézkedett ugyan, de ez a pénteki, otthoni 3-9 után a hevesi fővárosban csupán egy "mínusz 13-as" végeredményhez volt elegendő.

A Vasas az Újpest otthonában 10-10-es döntetlent ért el, ami - pénteki győzelme után - elég volt a továbbjutáshoz. A Szeged hazai medencében 6-6-os döntetlenre végzett az FTC elleni negyeddöntő első mérkőzésén, a budapesti visszavágón azonban 7-6-ra győzni tudott.

Eredmények:
Ferencváros - Szeged-Beton VE 6-7
továbbjutott:
a Szeged 13-12-es összesítéssel

UTE-Dermax - TEVA-VasasPlaket 10-10
továbbjutott:
a Vasas 24-20-as összesítéssel.

Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Pécs-Füszért 23-10
kettős győzelemmel elődöntős az Eger.

Bera Emese/MobilPress