Vágólapra másolva!
Alaposan belehúzott a Vasas nőikézilabda-csapata, a piros-kékek ugyanis a bajnokság első két fordulójában előbb a Dunaferr-rel, majd a Ferencvárossal találkoztak, és bár mindkét bajnokesélyest megszorongatták, pontot nem sikerült szerezniük. A következő ellenfél az EHF-kupa-győztes Cornexi volt, amely az első mérkőzését győzelemmel zárta, a második fordulóban azonban hazai pályán egy góllal kikapott a Ferencvárostól.

Egyre jobban meglátszik az új vezetőedző, a korábbi szövetségi kapitány Mocsai Lajos munkája a Vasasnál. Az angyalföldiek gyorsabban és pontosabban játszanak, mint tették azt tavaly, ám balszerencséjükre igen nehéz a sorsolásuk. Az EHF-kupa-győztes Cornexi Tápai révén már az első percben megszerezte a vezetést. A hazaiak próbáltak lépést tartani a jóval esélyesebb székesfehérváriakkal, akik az első félidőt háromgólos előnnyel zárták.

A második játékrészben Triffa kapus teljesítményének köszönhetően feljavult a Vasas védekezése, és többet próbálkozott az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott Tomori is, aki belekezdett a gólgyártásba. Nem is alakulhatott máshogy a mérkőzés, Mocsai Lajos lányai ugyanis öt perccel a vége előtt átvették a vezetést. A rendkívül izgalmas hajrában a vendégek egyenlíteni tudtak, így 29-29-es döntetlen született.

Az egy ponttal az utolsó percek vezetése ellenére a Vasas lehet elégedett, amely bebizonyította, hogy számolni kell vele a bjnokságban, míg a Cornexinek komoly javulásra van szüksége, hogy a tavalyihoz hasonló szezont produkáljon.

Nőikézilabda-bajnokság, 3. forduló:
Vasas-Invitel - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 29-29 (11-14)
Fáy utca, 500 néző
vezette: Horváth János, Németh Csaba
Vasas: Őri A. 4/3, Gorova 4, Berta 3, Szilágyi 6/1, Stiener 4, Tomori 6, Blaskovits 2
Cornexi: Tápai 5/3, Pádár M. 6, Siti B. 3, Szabó 2, Balogh 4, Kenyeres 4, Kordjuk 2, Lőw 2, Brigovácz
hetes: 6/4, illetve 4/3
kiállítás: 3, illetve 6

További eredmények:
DVSC - Váci NKSE 34-29 (16-16)
Győri Graboplast ETO KC - Liss-Hódmezővásárhelyi NKC SE 39-15 (20-7)
Kiskunhalasi NKSE - Dunaferr NK 23-30 (14-17)