Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelemmel harcolta ki a feljutást a 3. divízió B-csoportjába a magyar rögbi-válogatott. A mieink 27-8-as félidő után 56-8-ra nyertek Esztergomban Bosznia-Hercegovina ellen.

Előzetesen sokkal keményebb találkozóra készültek Neuzer András fiai, hiszen a vendégek nemrég a magyarokhoz hasonló képességű szerbek ellen értek el döntetlent. A találkozónak csupán a kezdeti szakasza igazolta a várakozásokat, ekkor a lelkes rivális komoly ellenállást tanúsított. A félidő végére azonban a hazaiak érvényesítették fizikai fölényüket, és 19 pontos előnyt szereztek.

A második játékrészben aztán összeroppant az ellenfél, az utolsó 20 percben pedig már kedvére kísérletezhetett a szövetségi kapitány. A csapat legeredményesebbjei a 15 pontos Kendi Géza és a 9 pontos Holzl Matthew voltak, de bőven jutott lehetőség a cseréknek is, ami külön örömet jelentett Neuzer Andrásnak.

- A második félidőben szóhoz jutó fiatalok jól teljesítettek, és ez biztató a következő megmérettetés előtt. - nyilatkozta a kapitány.

A magyar gárda ugyanis két hét múlva már a 3/B divízióban kezdi meg szereplését, az igen kemény ellenfélnek ígérkező Szlovénia otthonában, mely 25 hellyel van előttünk a világranglistán.

- A mai találkozótól inkább szoros győzelmet reméltem, de a több kulcsembert is nélkülöző fiatal csapatom meglepően jól helytállt. Ebben nagy szerepe volt a jól sikerült felkészülésnek, illetve a biztos szponzori háttérnek. A következő napokban előbb ki kell pihennünk a mecset, aztán a megfelelő pszichikai ráhangolódás lesz a lényeg. A szlovénok ugyanis korábban 41-0-s vereséget mértek ránk, így a lelki felkészüléshez ezúttal egy pszichológus segítségét is igénybe vesszük. - összegzett Neuzer András.

(Mobilpress)