Vágólapra másolva!
A szombati, Nürnberg elleni BL-selejtezőre készülő Dunaferr hazai pályán nyolc góllal verte a Kőbánya Spartacust a női kézilabda NB I szerdai fordulójában.

Ferlingéknek oda kellett magukat tenniük a végén, hiszen a félidőben a kőbányaiak kisebb csodát produkálva még döntetlenen tartották a meccset. A Dunaferr a múlt heti, Győr elleni veresége után most egy nehézkes győzelemmel a tarsolyban utazik szombaton Nürnbergbe, a BL-selejtező odavágójára.

Gáspár Gabriella, a Dunaferr irányítója: "Rosszul kezdtük a meccset, és rosszul is folytattuk. Rengeteg gólt kaptunk az első félidőben, mi pedig nagyon rosszul használtuk ki a helyzeteinket, rengeteg kapufánk volt. A Nürnberg ellen nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a mérkőzés akkor kezdődik, amikor a bírók sípszavát meghalljuk..."

Női kézilabda NB I, eredmény:
Dunaferr SC - Kőbánya Spartacus 36-28 (15-15)
Dunaújváros, 800 néző
Dunaferr: Nagy I. 4, Ferling 9/2, Kindl 3, Mehlmann 2, Lovász 2, Radulovics 7/1, Borbás 6, Bulath 2, Gáspár G. 1.
Kőbánya: Nagy A. 1, Szamosi A. 3, Borkowska 9, Víglási 1/1, Balog B. 9/4, Szamosi L. 1, Rózsa 3, Lánczos 1.
hetes: 4/3, illetve 7/5
kiállítás: 10, illetve 4 perc

A Váci NKSE hazai pályán nyolc góllal legyőzte az FTC csapatát, s ezzel történelmi sikert aratott, fennállása óta ugyanis először nyert a fővárosi együttes ellen.

További eredmények:
Váci NKSE - FTC 31-23 (12-13)
DVSC - Vasas-Invitel 31-21 (13-12)
Dunaferr NK - Bp. Kőbányai Spartacus 36-28 (15-15)

Noha az első félidőt még kézben tartotta, a második játékrész elejét elrontotta, így végül egy góllal alulmaradt a Tatabánya Carbonex a vendég PLER-Airporttal szemben a férfi NB I ötödik fordulójának előrehozott mérkőzésén.

Eredmény:
Tatabánya Carbonex KC - PLER-Airport 27-28 (16-13)

MobilPress / (MTI)