Vágólapra másolva!
Hét magyar csapat is megkezdi szereplését a hétvégi nemzetközi kézilabdaporondon. Amíg a férfiak Bajnokok Ligájában a Pick Szeged és az MKB Veszprém már a csoportmeccseknél tart, addig a hölgyek legrangosabb kupájában a Dunaferr együttese a német bajnok Nürnberg ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

Szombaton 16.15-től az ukrán Zaporizzsja ellen hazai pályán kezdi meg Bajnokok Ligája csoportküzdelmét a Pick Szeged férfikézilabda-csapata (a találkozót a Cohen, Peretz izraeli kettős vezeti). Az ukrán gárda nem ismeretlen a magyarok előtt, hiszen a tavalyi csoportküzdelmekből három győzelemmel és három vereséggel továbbjutó együttes (figyelem: Zágrábban is nyerni tudott!) a nyolcaddöntőben éppen a Veszprémmel került szembe, s bár összesítésben kilenc góllal alulmaradt, hazai pályán 29-28-ra győzni tudott.

"Az ukránok utazókeretét összehasonlítottam a Veszprém ellen szerepelt csapattal, s nyolc játékos egyezik. Az edző is ugyanaz maradt, tehát nem tévedhetek sokat, ha kijelentem, ugyanazzal a taktikával, és játékmodorral játszik ellenünk is a Zaporizzsja - mondta Kovács Péter vezetőedző a Délmagyarországnak.

A D csoport másik mérkőzésén a címvédő Barcelona (Nagy László csapata) a bosnyák HRK Izvidac Ljubuski otthonában lép pályára.

Az F csoportban az MKB Veszprém KC a szlovák Tatran Presov ellen lép pályára, az eperjesi csarnokban nem mehet biztosra a magyar bajnok: a hazai csapat tavaly ugyanis legyőzte a horvát RK Metkovicot, s a német Flensburggal is döntetlent harcolt ki.

A nyáron meggyengült a Tatran, kulcsjátékosok távoztak a klubtól, jelenleg négy forduló után a harmadik hazája bajnokságában. Érdekesség, hogy a két együttes idén már megmérkőzött egymással, augusztus 31-én, Tapolcán 33-26-ra nyert a Veszprém.

A találkozóra vasárnap este 19 órakor kerül sor, a meccset a macedón Nacevski, Nikolovski kettős vezeti majd. A csoport másik összecsapásán, szombaton a román Dinamo Baumit Bucuresti a spanyol Ciudad Realt látja vendégül.

Ami magát a sorozat egészét illeti: nagy kérdés, hogy mit kezdhet majd a két szerényebb költségvetésű magyar sztárcsapat a BL-mogulok ellen - elég, ha csak a Ciudad Real hozzávetőlegesen 6,5 millió eurós éves költségvetését, vagy a THW Kiel menedzsere, Uwe Schwenker által is elismert 5,3 millió eurós büdzséjét vesszük alapul.

Az EHF-kupában hazai pályán juthat a legjobb 32 közé a Tatabánya-Carbonex együttese, amely pénteken és szombaton fogadja a pályaválasztói jogáról lemondott fehérorosz SZKA Minszket, az első meccset nagy fölénnyel nyerte a magyar gárda. A KEK-ben a PLER-Airport a norvég bajnokság második helyén álló Haslumot fogadja, s nem lesz egyszerű dolga Nagy Károly együttesének a skandináv riválissal szemben.