Vágólapra másolva!
Mind az Eger, mind a Ferencváros vízilabdacsapata továbbjutott a LEN-kupában. A zöldek hibátlanul menetelnek eddig, szombaton német és portugál ellenfelüket is magabiztosan verték. A Brendon-Fenstherm-ZF-Eger a Tirol leiskolázása után ugyan kikapott a Bresciától, de így is továbbment.

LEN-kupa, 1. selejtezőkör, A csoport, 3. játéknap:
Betonút-FTC - Hannover (német) 12-5 (6-0, 1-2, 4-0, 1-3)

Betonút-FTC - CN da Amadora (portugál) 25-5 (6-1, 6-2, 5-2, 8-0)

A spanyol CN Mataro elleni, péntek éjszakába nyúló találkozót követően szombaton, nem sokkal hajnali 6 óra után már ébresztő volt az FTC-nél, mivel a menetrend szerint felettébb korai fellépés várt Bíró Attila csapatára.

A nyitónegyedben és a harmadik nyolc percben - elsősorban a 3 gólt is vállaló Weszelovszky László révén - brillírozott, a másik két játékrészben viszont - meglehet, éppen a kialvatlanság miatt - kissé gyengélkedett a magyar együttes, a hektikus teljesítmény is bőven elegendő volt azonban ahhoz, hogy a Fradi megőrizze százszázalékos mérlegét, s már biztos továbbjutónak számítson. (A hétcsapatos csoportokból a legjobb négy folytathatja a következő selejtezőkörben.)

A zöld-fehérek este portugál ellenfelüket páholták el alaposan. Az inkább edzőmeccsnek, semmint tétmérkőzésnek beillő találkozón a Ferencváros pólósai jóformán tetszés szerint lőtték a gólokat a több kategóriával gyengébb rivális kapujába. A legtöbbször - egyformán 5-5 alkalommal - Gulyás Ábel és Bánhidy András volt eredményes.

A vasárnap déli zárófellépésen, amikor is a csoportelsőség a tét, az újvidéki vendéglátók csapata, a Vojvodina lesz az FTC ellenfele.

C csoport:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - WBC Tirol (osztrák) 29-1 (8-1, 7-0, 8-0, 6-0)

Leonessa Brescia (olasz) - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 15-10 (2-3, 4-3, 7-4, 2-0)