Vágólapra másolva!
A bajnoki cím szempontjából különösen fontos találkozón az Újpest jégkorongcsapata 3-0-ra győzött a vendég DAC ellen. A lila-fehéreknél az egykori dunaújvárosiak, Horváth András és Ladányi Balázs villogott, és a hazai csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Borsodi Liga és Interliga
Újpesti TE - DAC Invitel 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Megyeri út, 1000 néző
v.: Árkovics (Kincses, Bedő)
gól: Gallo, Horváth A., Dubek, illeve Magnusson
kiállítások: 16 +10 ill. 24 +10

1. harmad:
Már a mérkőzés elején remek iramot diktáltak a csapatok. A vendégek nem tudták kihasználni a Buzás kiállítása után kialakult emberelőnyt, nem úgy az Újpest, amely Peter Gallo révén létszámfölényben szerzett vezetést. A harmad vége előtt egy perccel ismét kettős emberhátrányba került a DAC, és Horváth András tovább növelte a lilák előnyét.

2. harmad:
A második 20 perc kiegyenlített játékot hozott, gól azonban nem született. Különösen Ladányi Balázs remekelt, a Dunaújváros viszont továbbra sem villogott, legalábbis ami az emberelőnyös helyzetek kihasználását illeti. A vendégek nyolc percen át többen voltak a pályán, a gólhelyzeteket azonban nem sikerült kihasználni.

3. harmad:
Az utolsó felvonásban már egyértelműen a lilák játszottak jobban, és Ladányi vezérletével sorra alakították ki a helyzeteket. Dubek találatával már három góllal vezettek a hazaiak és úgy tűnt, a DAC ezúttal nem képes megfordítani a találkozót. Magnusson ugyan szépíteni tudott, ám a kemény, de sportszerű összecsapáson végül az Újpest szerezte meg a három pontot.

(MobilPress)